Αυξήθηκε η εγκληματικότητα στη Ζάκυνθο το 2009

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων προκάλεσαν τα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ “Φώς στο Τούνελ”, περί επίορκων αστυνομικών στη Ζάκυνθο, οι οποίοι καλύπτουν κυκλώματα και μπράβους!
Ο πρόεδρος της Ένωσης, Παρασκευάς Καρανίκας, επικοινώνησε με τον Βουλευτή, Δημήτρη Βαρβαρίγο, από τον οποίο ζήτησε να μεσολαβήσει, ούτως ώστε να γίνει συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη.
Μιλώντας στην “Ημέρα”, ο κ. Καρανίκας έκανε λόγο για… μυθοπλασίες και πρόσθεσε πως αν υπάρχουν στοιχεία για επίορκους συναδέλφους του, θα πρέπει να κατατεθούν στη Δικαιοσύνη.
“Η δημοσιογράφος, Αγγελική Νικολούλη, ανέφερε ότι στη Ζάκυνθο η Αστυνομία είναι σάπια, καθώς και ότι υπάρχουν διεφθαρμένοι αστυνομικοί, οι οποίοι προστατεύουν κυκλώματα. Παράλληλα, κάλεσε τον Αρχηγό της Αστυνομίας, αλλά και τον Υπουργό, να στείλουν το Τμήμα των Εσωτερικών Υποθέσεων στη Ζάκυνθο για να κάνει έρευνα. Αυτές οι συλλήβδην αναφορές μάς προσβάλλουν και λοιδωρούν την καθημερινή προσπάθεια που κάνουμε για την καταπολέμηση του εγκλήματος. Οι αστυνομικοί του νησιού μας εργάζονται με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. Καταφέραμε, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, να εξιχνιάσουμε ληστείες, κάτι που είναι δύσκολο ακόμη και για Υπηρεσίες, που διαθέτουν οργανωμένα Τμήματα. Επίσης, κατασχέσαμε τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών. Εμείς, θέλουμε να μη γίνονται αόριστες καταγγελίες και καλούμε την κ. Νικολούλη να καταθέσει στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία που λέει ότι έχει. Αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν επίορκοι αστυνομικοί, τότε θα είμαστε οι πρώτοι που θα καταθέσουμε εναντίον τους και θα ζητήσουμε την παραδειγματική τους τιμωρία. Ο Βουλευτής Ζακύνθου, Δημήτρης Βαρβαρίγος, θα προσπαθήσει να μάς κλείσει ένα ραντεβού με τον κ. Χρυσοχοίδη, ενώ έχουμε ήδη αποτανθεί στην Ομοσπονδία μας και στον κ. Εισαγγελέα. Ζητούμε να σταματήσει αυτή η μυθοπλασία εις βάρος της Ζακύνθου, γιατί ούτε το νησί είναι άνδρο κακοποιών, ούτε η Αστυνομία είναι θεατής των γεγονότων” σημείωσε ο κ. Καρανίκας.
Εν τω μεταξύ, ο ίδιος τόνισε πως οι καταγγελίες κατά της Αστυνομίας, δεν είναι… τυχαίες.
“Δεν είναι τυχαίο που μετά από κάθε μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας, ορισμένοι προχωρούν σε αόριστες καταγγελίες κατά των αστυνομικών του νησιού. Το ίδιο συνέβη, εξάλλου, και στην υπόθεση με την απόπειρα εμπρησμού του “ΞΕΝΙΑ”, με μερικούς να ισχυρίζονται ότι εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία και αστυνομικοί. Το καλοκαίρι που πέρασε, δε, έλεγαν ότι καλύπτουμε μαγαζιά, οι ιδιοκτήτες των οποίων επιδίδονται σε παράνομες ενέργειες. Πρέπει να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου. Έχουμε μιλήσει με τον νομικό μας σύμβουλο στην Αθήνα, καθώς και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας. Θα γνωστοποιήσουμε τις αόριστες καταγγελίες που δεχόμαστε και στον κ. Εισαγγελέα Εφετών” ανέφερε ο κ. Καρανίκας.
Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, σημείωσε ότι το 2009 αυξήθηκε η εγκληματικότητα στο νησί, κυρίως σε ό,τι αφορά τις κλοπές.
“Το έγκλημα αυξάνεται συνεχώς. Θα υπάρξουν τεράστιες διαφορές στα στοιχεία που θα δίνονται από ΄δω και πέρα, διότι υπάρχει το σύστημα “Police On Line”, κάτι που σημαίνει ότι το υπουργείο θα είναι ενήμερο για κάθε γεγονός που λαμβάνει χώρα, αφού τα στοιχεία θα δίνονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Εξιχνιάσαμε όλες τις ληστείες που έγιναν, όμως υπάρχει πρόβλημα με τις κλοπές, στις οποίες στρέφονται άνθρωποι που αναζητούν το εύκολο χρήμα” τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης.