Αρχή του… τέλους για την έναρξη εργασιών στα ΕΠΑΛ

Το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο τύπου του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, τα έργα για την βελτίωση της κατάστασης στα σχολικά συγκροτήματα του ΕΠΑΛ και της ΕΠΑΣ στον Άγιο Κήρυκα, τα οποία επλήγησαν από τους σεισμούς του Απριλίου του 2006 και ως σήμερα αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων.
Σύμφωνα με όσα στοιχεία έγιναν γνωστά από τον Οργανισμό, η σύμβαση του έργου αναμένεται να υπογραφεί σήμερα, αν δεν υπογράφηκε νωρίτερα, εφόσον ως την Παρασκευή αναμενόταν να κατατεθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τον ανάδοχο εργολάβο. Για σήμερα εξάλλου, είχε προγραμματιστεί επίσκεψη του επιβλέποντα μηχανικού αλλά και εκπροσώπου της αναδόχου κοινοπραξίας στο χώρο των σχολείων, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο αυτά μπορούν να λειτουργήσουν, με την έναρξη των εργασιών. Αν δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση, η επίσκεψη αναμένεται να προγραμματιστεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου άμεσα να πιάσουν δουλειά και τα πρώτα συνεργεία.
Στο έργο προβλέπεται η στατική ενίσχυση του κτιρίου Κ8 που σήμερα δεν λειτουργεί και οι αίθουσες του παραμένουν κλειστές και η κατεδάφιση του υπάρχοντος κτιρίου των εργαστηρίων με ανέγερση νέου. Άλλωστε, όλα τα προηγούμενα χρόνια τα εργαστήρια λειτουργούσαν στο γυμναστήριο με τεράστια προβλήματα.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2,735 εκατ. ευρώ και την επίβλεψη, όπως και σε κάθε ανάλογη παρέμβαση, θα έχει ο ΟΣΚ. Όπως αναφέρθηκε εξάλλου από τον Οργανισμό, όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και το μόνο που απομένει είναι η έναρξη των εργασιών. Χρόνος περαίωσης έχουν τεθεί οι 450 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης, αν και εκτιμάται ότι οι κυριότερες εργασίες για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα με τη λειτουργία του σχολείου μπορούν να έχουν τελειώσει σε αρκετά συντομότερο διάστημα.
Από τις απαντήσεις, ωστόσο, του αναδόχου και του επιβλέποντα μηχανικού, θα εξαρτηθεί κατά πόσο τα σχολεία μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους σε πρωινή βάση, εφόσον ξεκινήσουν οι εργασίες, ή αν θα απαιτηθεί μεταστέγασή τους σε άλλο χώρο, με πραγματοποίηση μαθημάτων το απόγευμα.