Ταυτότητα της Ημέρας

Γραφεία – Τυπογραφεία:
Γέφυρα Αγίου Γερασίμου,
Τ.Θ. 205, 29100 Ζάκυνθος.
Τηλ. Κέντρο: 26950 42215
Fax: 26950 42326
E-mail για ειδήσεις, άρθρα, δελτία τύπου: [email protected]
E-mail για καταχωρήσεις δημοσίου, αγγελίες, διαφημίσεις: [email protected]

Ιδιοκτησία:
Σπύρος Καμπιώτης & Σια Ο.Ε.
Εκδότης – Διευθυντής:
Σπύρος Καμπιώτης.
Επιμέλεια Εκδοσης:
Τζίνα Καραμαλίκη.
Αρχισυνταξία:
Γεωργία Καλαμαρά.
Αθλητικά:
Διονύσης Μπινιώρης.
Πολιτιστικά:
Τζίνα Καραμαλίκη
Multimedia:
Χρήστος Φαραός, Γιώργος Μουζάκης.
Σελιδοποίηση:
Φωτεινή Ράφτη.
Art & Design:
Μιχάλης Γεώργιζας, Στέλλα Στραβοπόδη.
Λογιστήριο:
Νίκος Κλάδης, Νίκη Παπαπαναγιώτου.
Διεύθυνση Επικοινωνίας:
Διονύσης Μήλεσης.
Διεύθυνση παραγωγής:
Σπύρος Πέττας.
Τυπογράφοι:
Γιάννης Χαϊκάλης, Ανδρέας Καμπιώτης, Δημήτρης Γιγάντες.
Διανομή:
Διονύσης Καμπιώτης.

Εφημερίδα Ημέρα
Καθημερινή Εφημερίδα της Ζακύνθου
Μέλος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ), του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών MME και του Δικτύου Ενημέρωσης Δυτικής Ελλάδας (IonioNet)

Η Ημέρα (πλήρης τίτλος: Ημέρα τση Ζάκυθος) είναι η παλαιότερη και πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα του νησιού. Ο τίτλος της είναι εμπνευσμένος από το Σολωμικό έργο "Η Γυναίκα τση Ζάκυθος".
Η πρώτη έκδοσή της ξεκίνησε το 1994, συνεχίζοντας στις μέρες μας, μια φοβερή ιστορία στο χώρο του Επτανησιακού τύπου, από το 1849, πριν ακόμη τα Επτάνησα ενωθούν με την Ελλάδα!

Στην ύλη της κυριαρχούν τα πολιτικοκοινωνικά θέματα και οι πολιτιστικές σελίδες, ενω η επιμόρφωση, οι συνεργασίες, οι επιφυλλίδες και ο αθλητισμός, συμπληρώνουν τα καθημερινά περιεχόμενά της, τα οποία αναφέρονται κατά 90% σε τοπική ειδησεογραφία και ύλη, και κατά 10% σε εθνικά και διεθνή θέματα.
Κάθε Παρασκευή κυκλοφορεί δωρεάν μαζί με την Ημέρα, το περιοδικό "Στιγμές", κάθε Δευτέρα αθλητικό 8σέλιδο, ενω κάθε δεύτερη Τετάρτη, κυκλοφορεί το περιοδικό "Τέχνης Λόγια".
Κάθε χρόνο στις 31 Δεκεμβρίου, κυκλοφορεί η έγχρωμη πολυτελής έκδοση "Ανασκόπηση" με την πλήρη καταγραφή των γεγονότων της χρονιάς που πέρασε για την Ζάκυνθο, η οποία έχει ιδιαίτερη συλλεκτική σημασία.

Η εφημερίδα κυκλοφορεί καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, με μέσο όρο 1200 – 1400 φύλλα. Η διανομή γίνεται:
α) με συνδρομές σε εκατοντάδες σημεία στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή του μητροπολιτικού δήμου Ζακυνθίων,
β) διανομή μέσω του πρακτορείου τύπου "Αργος", και
γ) διανομή στην ύπαιθρο με δικά της μέσα μεταφοράς.

Η εφημερίδα, είναι πρώτη σε αναγνωστική συμπεριφορά στο Νομό Ζακύνθου, με 45,7%, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της εταιρίας VPRC.
Η επιτυχία αυτή οφείλεται στην καθαρά επαγγελματική ενασχόλησή με τον συνολικότερο εκδοτικό χώρο, που μας δίνει τη δυνατότητα και την άνεση για ποιοτική, έγκυρη και πολύπλευρη αντικειμενική ενημέρωση και παράλληλα για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων.

H διαδικτυακή έκδοση της Ημέρας (www.imerazante.gr) λόγω της καθημερινής της ανανέωσης και του ιδιαίτερα προσεγμένου περιεχομένου της, έχει κατορθώσει να πετυχαίνει καθημερινώς, εξαιρετικά υψηλά ποσοστά επισκεψιμότητας και να αποτελεί ενα σημείο αναφοράς για ολη τη Δυτική Ελλάδα.

Στην επιχείρηση λειτουργεί οικονομικό και διαφημιστικό τμήμα, πλήρως μηχανογραφημένα.
Στο Δημοσιογραφικό κομμάτι ιεραρχικά, υπάρχει επιμελητής έκδοσης, αρχισυντάκτης, συντάκτες, ρεπόρτερ, αρθρογράφοι, αθλητικογράφοι, κειμενογράφος, διορθωτής. Στο τεχνικό μέρος υπάρχουν σελιδοποιητές, μοντερ, τυπογράφοι, βιβλιοδέτης και υπεύθυνος διανομής.
Η λειτουργία της επιχείρησης, έχει άμεση σχέση με την γενική διεύθυνση η όποια συντονίζει τους υπευθύνους τμημάτων, ελέγχει την εγκυρότητα, την αμεσότητα, την εμφάνιση, την ποιότητα και την ομαλή καθημερινή διεκπεραίωση.

Η επιχείρηση στεγάζεται στην πόλη της Ζακύνθου, σε χώρους περίπου 400 τ.μ. με μεγάλο πάρκινγκ. Υπάρχουν ξεχωριστοί χώροι λογιστηρίου – υποδοχής, σύνταξης – κειμενογράφησης – ηλεκτρονικής σελιδοποίησης – ηλεκτρονικού αρχείου – γραφείων διεύθυνσης και τμήματος internet. Επίσης υπάρχουν ξεχωριστοί χώροι εργαστηρίων – τυπογραφείων – αποθήκευσης χαρτιού – διπλώματος – ποιοτικού ελέγχου – πακεταρίσματος διανομής.
Το σχεδιαστήριο και τυπογραφείο της εφημερίδας, διαθέτει πολύ σύγχρονες εγκαταστάσεις και μηχανές.