
Μάλιστα, σχολιάζουν έντονα ότι οι διαθέσιμοι χώροι στάθμευσης παραμένουν αρκετά μακριά για όσους πολίτες θέλουν να έρθουν στο κέντρο της πόλης και να μπορέσουν να κάνουν τα ψώνια τους χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Οι επιχειρηματίες, επιπλέον, ζήτησαν να βρεθούν λύσεις που θα βοηθήσουν ουσιαστικά τους ντόπιους κατοίκους, αφού θεωρούν ότι μέχρι στιγμής όλα όσα έχουν προχωρήσει λειτουργούν ξεκάθαρα εις βάρος τους.
Ο κ. Κώστας Γιαννάτος, ο οποίος διατηρεί επιχείρηση επί της οδού Αλεξάνδρου Ρώμα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι πρέπει ο κεντρικός πεζόδρομος, έστω και με σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, να ανοίξει κατά τη διάρκεια του χειμώνα: «Δεν υπάρχουν πάρκινγκ. Έτσι κι αλλιώς ο Ζακυνθινός δεν κατεβαίνει στην πόλη, ειδικά στο κέντρο. Μόνο αν είναι κάποια ανάγκη, θα γυρνάει γύρω-γύρω. Αν δεν βρει πάρκινγκ θα πάει να πληρώσει και θα πάρει το αμάξι του. Έτσι λειτουργεί το σύστημα τώρα. Μέχρι να βρεθούν πάρκινγκ κοντά στην πόλη. Το να τους στέλνουμε στην “έρημο”, σε σκοτάδια δεν είναι λύση. Μακάρι να ήταν και τον χειμώνα η Αλεξάνδρου Ρώμα ανοιχτή να σταματάνε και να φεύγουν γιατί έτσι και αλλιώς θα είναι μια έρημος. Να δώσει μια πνοή στην αγορά. Πρέπει να κοιτάμε και αυτούς που μένουν εδώ. Τον χειμώνα να έρχεται κάποιος να σταθμεύει και να φεύγει. Δεν υπάρχει λόγος να είναι κλειστή η Αλεξάνδρου Ρώμα, δεν θα περνάει άνθρωπος. Να μην γίνουμε σαν την Κεφαλονιά. Η ελεγχόμενη στάθμευση είναι καλή και πρέπει να γίνει αλλά τα έσοδα να μπαίνουν στον Δήμο».
Από την πλευρά του, ο κ. Κοσιφαρίνης, που διατηρεί επίσης κατάστημα στο κέντρο της πόλης, σημείωσε ότι ο Δήμος οφείλει να έχει ένα ουσιαστικό πλάνο όσον αφορά το θέμα της στάθμευσης και να το εφαρμόσει άμεσα, βοηθώντας στην πράξη τους μόνιμους κατοίκους: «Δεν μπορώ εγώ να πω πώς θα φτιαχτεί η πόλη για πάρκινγκ ή κάποιος που κάνει ένα άλλο επάγγελμα. Πιστεύω ότι υπάρχουν αρμόδιοι. Πρέπει να πέσει μια μελέτη για το πάρκινγκ. Έπρεπε να έχει βρεθεί λύση. Από τη στιγμή που κάνουμε πεζοδρομήσεις και διάφορα, πρέπει να υπάρχει λύση για τα αυτοκίνητα. Όλοι ταλαιπωρούμαστε, οι πιο νέοι μπορούν να παρκάρουν πιο έξω. Θέλουμε και εμείς να πίνουμε καφέ και να βλέπουμε από έξω το αμάξι. Πρέπει να φύγει αυτή η νοοτροπία».
Τέλος, ο κ. Πέττας, ο οποίος έχει επίσης επιχείρηση στο κέντρο, αναφέρθηκε στο κυκλοφοριακό χάος που προκαλείται καθημερινά από την παντελή έλλειψη στάθμευσης, ειδικά τώρα που άνοιξαν και πάλι τα σχολεία: «Το χάος! Η πόλη θέλει άλλες ρυθμίσεις. Τώρα που θα πιάσουν και οι βροχές θα ξαναγυρίσουμε πάλι στο μποτιλιάρισμα και στην ταλαιπωρία. Τώρα με τα σχολεία, η πόλη μπλοκάρει από παντού. Στην ουσία βγαίνει μία έξοδος που καταλήγει πάντα στον Άγιο Λάζαρο. Ελάχιστα νομίζω θα βοηθήσουν όσα αποφασίστηκαν σχετικά με την στάθμευση. Πόσα φαρμακεία και ιατρεία υπάρχουν; Θα βοηθήσει να λυθεί το 3-5% του προβλήματος. Θα μπορούσε να βοηθήσει η ελεγχόμενη στάθμευση αλλά να ξέρουμε τι γίνεται. Να ξέρουμε και που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα, μην τα κάνουμε απλά για να τα κάνουμε. Αναγκαστικά πήρα δεύτερο μηχανάκι και κινούμαστε μόνο έτσι με όσους κινδύνους εγκυμονεί αυτό. Πρέπει και η τροχαία να κάνει συχνά ελέγχους».