Επίσης, εξηγούν πως η ακρίβεια και τα οικονομικά προβλήματα τους έχουν οδηγήσει στο να περιορίζουν τις αγορές τους… στα απολύτως απαραίτητα. Ενόψει της Βlack Friday, άλλοι σχολιάζουν ότι οι τιμές στην τοπική αγορά είναι πολύ υψηλές και άλλοι ότι είναι ανάγκη, σε κάθε περίπτωση, να στηριχθούν οι τοπικές επιχειρήσεις.
«Οι τιμές στην αγορά της Ζακύνθου είναι απλησίαστες. Η Black Friday είναι για αγορές οικιακών συσκευών (πλυντήριο πιάτων, ηλεκτρική κουζίνα κ.α.) Δεν είναι τόσο για άλλα είδη. Στη Ζάκυνθο είναι ακριβές όλες οι τιμές και ο κόσμος βγαίνει εκτός ή κάνει αγορές από το ίντερνετ που έχει καλές προσφορές για πολλά είδη. Έχει μειωθεί η εμπιστοσύνη στην τοπική αγορά. Πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα, να γίνουν πιο πολλές προσφορές. Μόνο τα σούπερ μάρκετ βάζουν προσφορές. Στα είδη ρουχισμού είναι απλησίαστες οι τιμές. Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του άποψη, αλλά η δική μου είναι αυτή».
«Πρέπει όλοι να στηρίξουμε την τοπική αγορά. Είμαστε όλοι καλοί στη θεωρία και στα λόγια. Οι επιχειρήσεις σηκώνουν πολύ μεγάλο βάρος. Βλέπω και ανθρώπους που ψωνίζουν διαδικτυακά και με στεναχωρεί. Θα κοιτάξω τις τιμές στα προϊόντα για την Black Friday, αλλά αυτά νομίζω τα κοιτούν περισσότερο οι νέοι».
«Προσωπικά δεν πιστεύω στην ελληνική Black Friday. Στο εξωτερικό ρίχνουν τις τιμές και εδώ βάζουν εκπτώσεις σε κομμάτια που έτσι και αλλιώς θα έβαζαν, οπότε θεωρώ ότι είναι κοροϊδία. Την τοπική αγορά τη στηρίζω, αλλά ψωνίζω και διαδικτυακά. Προσπαθώ να τα συνδυάζω και να βοηθάω όσο μπορώ».
«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ακρίβεια. Ξέρω την αγορά καλά και τα προϊόντα είναι ακριβά. Δεν περιμένω τη Black Friday για να ψωνίσω. Η Black Friday είναι κάτι ξενόφερτο, αλλά θα το υποστούμε… Η κατανάλωση έχει μειωθεί πάρα πολύ σε ρουχισμό, υποδήματα. Πρέπει να είναι κάτι πολύ ανάγκη για να ψωνίσω. Εδώ έχουμε κόψει το σούπερ μάρκετ… Η ζωή μας έχει ακριβύνει πάρα πολύ και οι τιμές είναι εξωφρενικές. Την προτιμώ την τοπική αγορά. Πρόσφατα έκανα μια αγορά και προτίμησα τοπική επιχείρηση».