Πιο αναλυτικά, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι οι ανάγκες ήδη έχουν αλλάξει και έχουν γίνει πιο συγκεκριμένες, μετά από όσα ζήσαμε φέτος το καλοκαίρι. Στην αρχή του καλοκαιριού μιλούσαμε κυρίως για τα γνωστά, τοπικά βάσανα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των απορριμμάτων, των λυμάτων, την έλλειψη νερού, το κυκλοφοριακό, το οδικό δίκτυο, κλπ καθώς και για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της ακρίβειας, του πληθωρισμού και κυρίως της αισχροκέρδειας. Παράλληλα, ενόψει των εκλογών μιλούσαμε και για την ανάγκη να σχεδιαστεί ένα μοντέλο ανάπτυξης του τουρισμού και να γίνουν στρατηγικές τομές, προκειμένου να αναβαθμιστεί το παρεχόμενο προϊόν, ώστε να έρθουν μεγαλύτερα έσοδα, αλλά και να γίνει μία σημαντική επένδυση για ένα βιώσιμο μέλλον…
Μετά όμως είχαμε τα τραγικά περιστατικά του καλοκαιριού που μας έδειξαν πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να αρχίσουμε να αμφιβάλουμε και για αυτά που έως ένα βαθμό είχαμε δεδομένα. Έτσι, γυρνάμε πάλι στα βασικά… και οι πολίτες απαιτούν πια ξανά από τους αιρετούς να ρίξουν βάρος σε τρία βασικά θέματα, την αντισεισμική θωράκιση, την αντιπλημμυρική προστασία και την πρόληψη για τις πυρκαγιές.
Μέχρι πρότινος αυτά τα θέματα θίγονταν σπάνια, όμως τα πρόσφατα γεγονότα μας ταρακούνησαν και πλέον δεν γίνεται να πει κάποιος ότι μπορεί να γυρίσει την πλάτη και να αδιαφορήσει για αυτά… Είδαμε πως από τη μια στιγμή στην άλλη, χάθηκαν ζωές και περιουσίες.
Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια του Ιουλίου κάηκαν περισσότερα από 520.000 στρέμματα, ενώ κατά τη διάρκεια του Αυγούστου περισσότερα από 730.000 στρέμματα!!! Όσο για τις εικόνες της απόλυτης καταστροφής στη Θεσσαλία όλοι μάθαμε και καταλάβαμε πλήρως ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για τα έργα που δεν υλοποιήθηκαν.
Υπενθυμίζουμε ότι με παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, θα διεξαχθεί έρευνα για συγκεκριμένα έργα που δεν έγιναν ή εκτελέστηκαν πλημμελώς, ενώ θα ερευνηθεί και το ενδεχόμενο κακοδιαχείρισης εκατομμυρίων ευρώ. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν λίγες ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος, καθώς και όλοι οι υπόλοιποι δήμαρχοι και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες, με βαριά υπονοούμενα για ευθύνες σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των πλημμυρών, τη κακοδιαχείριση καθώς και τα έργα υποδομής που ενδεχομένως να μην πραγματοποιήθηκαν ποτέ.
Επομένως, σε τοπικό επίπεδο, επειδή τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και επειδή αυτές τις μέρες αυξάνονται και τα τηλεφωνήματα από τους υποψήφιους που ζητούν στήριξη, ας αφήσουμε στην άκρη τις μισοκουβέντες, λόγω «υποχρεώσεων» και συγγένειας και ας ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα στον τόπο για τα οποία ζητάμε λύσεις και πρόγραμμα…