«Από τη στιγμή που κυκλοφορούν αυτά τα οχήματα σίγουρα θα δημιουργείται κάποιο ατύχημα. Δεν φταίνε οι «γουρούνες». Ανθρώπινα λάθη είναι ή απροσεξία. Λυπάμαι για αυτά τα περιστατικά. Εμείς δεν έχουμε να προτείνουμε κάτι. Εάν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα, δεν μπορούμε να πούμε στον κάθε πελάτη να μην τον νοικιάσει. Είναι θέμα ικανότητας. Και με το αυτοκίνητο ή και με το δίκυκλο μπορεί να τρακάρει κάποιος. Από τη στιγμή που έχει δίπλωμα… Τα περισσότερα τροχαία είναι από νεαρούς στον Λαγανά».
Για τον τρόπο με τον οποίο τα νοικιάζουν και τις ικανότητες οδήγησης, ο κ. Λιβέρης σχολίασε: «Μπορεί να πέσει ή να τρακάρει κάποιος που έχει δίπλωμα. Μπορεί να τα έχουν πάρει στα μέρη τους με υπόγειο τρόπο.. Δεν ξέρω αν έχουν οδηγήσει μηχανή στη ζωή τους. Αφού έχει δίπλωμα Α, να μην του το δώσω όχημα; Εγώ δεν δίνω σε νεαρούς. Το αποφεύγω γιατί θα πάνε σε μπαρ και πιούν και θα κάνουν επίδειξη. Δείτε τις ηλικίες που χτυπάνε. Στα τροχαία με Βρετανούς «παίζει» και ο παράγοντας ότι οδηγούν ανάποδα. Εμείς δεν φέρουμε ευθύνη, γιατί τους λέμε ότι είναι διαφορετικά εδώ πέρα. Οι περισσότεροι δρόμοι είναι χάλια. Οι σημάνσεις επίσης είναι ελλιπείς. Όταν πηγαίνεις σιγά δεν έχεις πρόβλημα ποτέ. Εμείς τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;»
Από τη μεριά του ο κ. Διονύσης Σοφός, πρόεδρος Αγίου Λέοντα όπου σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα τροχαία ατυχήματα τόνισε: «Είναι σοβαρό το πρόβλημα. Ενημέρωσα την Περιφέρεια, την κ. Μοθωναίου και τις Τεχνικές Υπηρεσίες να βρούμε μια λύση επειδή είναι ιδιαίτερα σοβαρό το πρόβλημα. Πήραμε αποφάσεις σαν Κοινοτικό Συμβούλιο να μπουν κάποια στηθαία και μπάρες γιατί δεν προσέχουν καθόλου. Υπάρχουν σημάνσεις και η ταμπέλα που ενημερώνει για επικίνδυνη στροφή αλλά είναι σαν να μην υπάρχει. Πήραμε αποφάσεις και περιμένουμε. Μέσα σε 20 μέρες είχαμε τρία τουλάχιστον περιστατικά. Μέσα στο καλοκαίρι τι θα γίνει δηλαδή; Κινδυνεύουμε και εμείς».
Ο πρόεδρος του Παντοκράτορα Γιάννη Καραμαλίκη ανέφερε: «Πρέπει να γίνεται πιο συστηματικός έλεγχος κατά την ενοικίαση των τετράτροχων. Μπορεί να πηγαίνουν κάποιοι να νοικιάζουν με νόμιμα παραστατικά στοιχεία τις «γουρούνες» και μετά να τις παίρνουν άλλοι και να τις κυκλοφορούν. Πρέπει να γίνονται εντατικοί έλεγχοι, κατασχέσεις και να επιβληθούν πρόστιμα στους παραβάτες. Τα λέμε χρόνια! Γίνονται έλεγχοι, αλλά όχι όσο πρέπει. Να γίνονται και για αυτοκίνητα που ξεπερνούν το όριο των 50 χιλιομέτρων παρόλο που έχουν πάει οι ηλεκτρονικές σημάνσεις. Ειδικά, στις δυο διασταυρώσεις μπροστά στο πρώην δημαρχείο του Λαγανά (δεν υπάρχει ορατότητα να στρίψουν προς τον κεντρικό δρόμο επειδή παρκάρουν μπροστά από τα μαγαζιά) αλλά και στη θέση «Σταυρός» στη Σαρακίνα έχουμε πει στην Περιφέρεια να κάνει κάποιες παρεμβάσεις και εμείς περιμένουμε. Κυκλοφορούν αρκετοί ξένοι χωρίς κράνος και το βράδυ κυκλοφορούν τρικάβαλο πάνω στα τετράτροχα. Υπάρχει έλεγχος από την αστυνομία αλλά θα πρέπει να είναι πιο εντατικός και το μεσημέρι και το απόγευμα, όχι μόνο αργά το βράδυ».
Ο Θεόφιλος Μελεγγίδης, Αστυνόμος Α’ από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ι.Ν, σημείωσε:
«Όπως έχουμε ξαναπεί για τις τετράτροχες μοτοσικλέτες, οι οδηγοί αυτών είναι σαφώς πολύ πιο ευάλωτοι σε σχέση με τους οδηγούς αυτοκινήτων, οπότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Εννοείται ότι πρέπει να χρησιμοποιούν το κράνος οι οδηγοί και οι συνοδηγοί των οχημάτων αυτών. Οι έλεγχοι μας εστιάζονται και σε αυτές τις περιπτώσεις και να τονίσουμε ότι και στο παρελθόν, όταν είχαν διαπιστωθεί σοβαρές και επικίνδυνες παραβάσεις από οδηγούς, εξαντλούσαμε τις δυνατότητες που μας δίνονταν. Ακινητοποιήσουμε τα οχήματα προκειμένου να προστατεύσουμε τους χρήστες του οδικού δικτύου. Πρόκειται για ένα όχημα που εξυπηρετεί πολύ κόσμο την περίοδο του καλοκαιριού, οπότε προκαλεί μια επιπλέον επιβάρυνση στο οδικό δίκτυο. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή και από τους οδηγούς των τετράτροχων, αλλά και από τους λοιπούς οδηγούς, όταν τα βλέπουν να κινούνται στο οδικό δίκτυο του νησιού μας».