Ανάμεσα στις περιοχές που θα ενισχυθούν για τους επόμενους μήνες είναι η Πάρος, η Τήνος, η Μήλος, τα Κουφονήσια, η Ρόδος, η Πάτμος, το Ηράκλειο, οι Παξοί, η Κέρκυρα, η Λευκάδα.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου εκφράζει την αγανάκτηση της για το θέμα και επισημαίνει ότι για άλλη μια φορά το νησί έμεινε εκτός, ενώ αυτή τη στιγμή διαθέτει μόνο 169 άτομα προσωπικό (οι 39 είναι δόκιμοι) για να «βγάλει» τη σεζόν.
«Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, η Ζάκυνθος θεωρείται ότι δεν έχει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον σε θέματα ασφαλείας… Κάθε μείωση δύναμης έχει επίπτωση και στην ασφάλεια του πολίτη με ό,τι προεκτάσεις μπορεί να παίρνει. Από τη ζωή του μέχρι μια τροχαία παράβαση. Η υπηρεσία έχει ενισχυθεί με ελάχιστο προσωπικό και καμία σχέση δεν έχει με τα προηγούμενα χρόνια» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ζακύνθου Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος μίλησε και με παραδείγματα για την κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο, τα οποία δείχνουν τα προβλήματα που υπάρχουν. «Πήγα στον Αερολιμένα Ζακύνθου, καθώς κλήθηκα από συνάδελφους για να διαπιστώσω αυτοπροσώπως την κατάσταση που υπάρχει. Η ουρά στις αφίξεις ήταν αρκετά μεγάλη. Δυο συνάδελφοι στις αφίξεις και άλλοι στις αναχωρήσεις και μάλιστα έτυχε να ακούσω τηλέφωνο που έκανε αρμόδιος υπάλληλος της Fraport στον δικό μου συνάδελφο ότι υπάρχει πρόβλημα στη ροή στην αίθουσα αναχωρήσεων. Μιλάμε για υπηκόους της Μεγάλης Βρετανίας που υπόκεινται σε διαβατηριακό έλεγχο και σφραγίζονται τα διαβατήρια τους. Υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Δεν ευθύνεται κανένας άλλος, παρά μόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες που δεν ενίσχυσαν φέτος το νησί της Ζακύνθου, με ανάλογο προσωπικό. Δεν ευθύνεται σε τίποτα ούτε ο αστυνομικός που κάθεται στο σημείο για τον διαβατηριακό έλεγχο, ούτε ο Αστυνομικός Διευθυντής ούτε οι Διοικητές των Υπηρεσιών. Ευθύνονται στον υπέρτατο βαθμό η φυσική και πολιτική ηγεσία και οι τοπικοί παράγοντες που δεν έχουν κάνει τα δέοντα, ώστε να πιέσουν την πολιτική και φυσική ηγεσία να πάρει τις ανάλογες και ορθές αποφάσεις. Κατ’ επανάληψη έχουμε μιλήσει για αυτά τα θέματα. Κανένας δεν ακούει. Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο έχει αυτή τη μεταχείριση το νησί της Ζακύνθου. Είναι ο τελευταίος νομός σε αναλογία αστυνομικού προς πολίτες και ο δεύτερος νομός μετά το Ρέθυμνο σε εγκληματικότητα. Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι οι λόγοι. Ας μας τους εξηγήσουν οι αρμόδιοι. Ρωτήστε τους τοπικούς παράγοντες, γιατί η Ζάκυνθος δεν ενισχύεται, γιατί δεν υπάρχει σκοπός πύλης στο αστυνομικό κατάστημα και υπάρχει ο δόκιμος (που απαγορεύεται), γιατί ο δόκιμος εκτελεί υπηρεσία περιπολίας, γιατί ο δόκιμος ασχολείται με διαβατηριακό έλεγχο που απαγορεύεται με ό,τι κίνδυνο μπορεί να σημαίνει αυτό τόσο για τον εαυτό του όσο και για την ασφάλεια του πολίτη, τόσο εκτός όσο και εντός αερολιμένα. Ασφαλώς, πρέπει να είναι διπλάσιος ο αριθμός. Θα επαναλάβω ότι η Πάτρα των 200.000 πολιτών έχει 800 αστυνομικούς. Εμείς με 170 άτομα καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε λες και είναι κάθε μέρα Σαββατόβραδο».
Ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ζακύνθου Άγγελος Πολύζος πρόσθεσε ότι πρέπει η πολιτική και φυσική ηγεσία να καταλάβει το λάθος και να φροντίσει για την άμεση στήριξη της υπηρεσίας. «Εμείς αναμέναμε την ενίσχυση, καθώς η Ζάκυνθος είναι το τέταρτο νησί σε ρυθμό ανάπτυξης στην Ελλάδα, ενώ ενισχύθηκαν άλλες περιοχές, όπως οι Παξοί για παράδειγμα. Ενδεικτικά, μπορούμε να αναφέρουμε ότι στη Ζάκυνθο το καλοκαίρι ο πληθυσμός ξεπερνάει τις 300.000 (κάτοικοι και επισκέπτες). Θεωρούμε ότι έστω και αργά η φυσική και πολιτική ηγεσία θα καταλάβει ότι έπραξε λάθος και θα μας ενισχύσει».