Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στη δημοτική αρχή λέγοντας ότι προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και δεν κάνει προγραμματισμό, προκειμένου να καλύπτονται εγκαίρως οι ανάγκες και μετά την αξιοποίηση των δικών οχημάτων (κατόπιν επισκευής). Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι ακολουθεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να είναι καθαρό το νησί και ξέσπασε τονίζοντας: «Πού το πάτε; Δεν καταλαβαίνω τι θέλετε;» Ο κ. Μαρούδας σημείωσε, πάντως, μεταξύ άλλων, ότι θα ήταν συνετό να συγκροτηθεί μία επιτροπή, η οποία θα αξιολογεί ποια οχήματα ή μηχανήματα χρήζουν επισκευής και ποια πρέπει να «ακινητοποιηθούν».
Για αρκετή ώρα και με πολλή ένταση συζητήθηκε το θέμα της παρέμβαση που έκανε ο Δήμος στην παραλία του Λαγανά «Βεζάλ». Συγκεκριμένα, σε εκείνο το σημείο έριξε σκυρόδεμα, με τον κ. Αρετάκη να επισημαίνει ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε μετά από επιστολή κατοίκων (150 υπογραφές), οι οποίοι του ζητούσαν να παρέμβει, λόγω επικινδυνότητας.
Όπως είπε ο κ. Αρετάκης επισκέφθηκε το σημείο μαζί με τον Αντιδήμαρχο Λαγανά Μπάμπη Βαρβαρίγο και από κοινού διαπίστωσαν ότι η κατάσταση ήταν απελπιστική (οχήματα έπεφταν στις λούμπες, σπιλώσεις από θάλασσα κλπ). Τόνισε. επίσης, ότι ανησύχησε και αναζήτησε έναν τρόπο άμεσης επέμβασης. Τότε τον ενημέρωσαν ότι μπορεί να κάνει την συγκεκριμένη παρέμβαση, όπως είπε – καθώς το νησί παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – με το συνεργείο ειδικών εργασιών της Τεχνικής Υπηρεσίας. Εξήγησε ότι έριξαν σκυρόδεμα με πλέγμα και πως οι κάτοικοι της περιοχής του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους. Σημείωσε επίσης, ότι το έργο είναι νόμιμο, παρόλο που είναι στην παραλία και αυτό τεκμαίρεται από την εφαρμογή του σχεδίου πόλεως του Λαγανά. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το Δ.Σ. καλείται να εγκρίνει την απόφαση του Δημάρχου και αν τυχόν δεν εγκριθεί από την Κτηματική η παρέμβαση, μπορεί να ξηλωθεί.
Για την αναγκαιότητα του έργου μίλησαν και οι κάτοικοι της περιοχής.
Τότε παρενέβη ο κ. Μαρούδας και είπε ότι ήδη έχει γίνει καταγγελία για το έργο και πως αναμένεται να έρθουν επιθεωρητές. Στη συνέχεια, ακολούθησε μία μακρά συζήτηση περί νομιμότητας ή μη του έργου και τις επόμενες κινήσεις και τελικά, το σώμα αποφάσισε, μετά από πρόταση του κ. Αβράμη, να αναβληθεί, παρά την κρισιμότητα του έργου μέχρι να εγκριθεί από την Κτηματική. Εννέα σύμβουλοι ψήφισαν την αναβολή και επτά να εγκριθεί η απόφαση του Δημάρχου.