Δωρεάν πρόσβαση σε διαιτολόγους – διατροφολόγους αλλά και φαρμακοθεραπεία, εφόσον κριθεί αναγκαίο, περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Υγείας με στόχο τη μείωση της παχυσαρκίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας εκτιμάται πως από τους πρώτους 4 εκατ. πολίτες οι οποίοι εντάχθηκαν στον νέο θεσμό το 63% αντιμετωπίζει προβλήματα βάρους.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας θα αναζητηθούν στο σύνολο των γιατρών που δραστηριοποιούνται στον νευραλγικό τομέα της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Ακολουθώντας το επιτυχημένο μοντέλο του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» θα δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα για τους συμβεβλημένους διαιτολόγους – διατροφολόγους με τον θεράποντα ιατρό να ξεκλειδώνει τα δωρεάν ραντεβού εκδίδοντας σχετικό παραπεμπτικό. Το κράτος θα καλύπτει το κόστος για μία σειρά συνεδριών που θα μπορούν να γίνονται είτε δια δώσης είτε με τηλεδιάσκεψη.