Μεταξύ άλλων για το θέμα της στελέχωσης, σημείωσε: «Το Νοσοκομείο το 2015, όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε 80 γιατρούς. Το 2019 που αναλάβαμε εμείς είχε 58 και σήμερα έχει 72. Για να σταματήσει η παραφιλολογία, δίνω στη δημοσιότητα τα ονόματα των γιατρών. Στους 80 οι 22 ήταν ειδικευόμενοι. Σήμερα νομίζω είναι 5. Έχουμε περισσότερους εξειδικευμένους. Έχει ειπωθεί ότι το νοσοκομείο κινδυνεύει να γίνει κέντρο υγείας. Ένα νοσοκομείο που έχει 6 γυναικολόγους, 5 ορθοπεδικούς, 5 μικροβιολόγους, 4 γενικούς χειρουργούς, 3 καρδιολόγους, 3 νεφρολόγους, 3 αναισθησιολόγους, 3 εντατικολόγους, 3 πνευμονολόγους , 2 ακτινολόγους, 2 παιδιάτρους, 2 ουρολόγους, έναν ΩΡΛ, έναν δερματολόγο, έναν οδοντίατρο και έναν οφθαλμίατρο».
Ειδική αναφορά έκανε στην παθολογική κλινική, σημειώνοντας: «Στην Παθολογική είναι τέσσερις παθολόγοι. Δεν έχει σημασία αν είναι νοσοκομειακός ή αποσπώμενος από το Κέντρο Υγείας. Ο ασθενής θέλει να δει παθολόγο. Είναι ο κ. Κούτσης, ο Διευθυντής κ. Παπακωνσταντίνου, η κ. Δρίνη αποσπασμένη από το Κ.Υ. και η κ. Μαντέλη που δεν είναι για λόγους υγείας. Είναι ψευδές ότι δουλεύει ένας παθολόγος. Έχουμε πρόβλημα γιατί έχουμε σε αναρρωτική μια γιατρό και έχουμε έναν άνθρωπο που είναι αποσπασμένος από Κ.Υ.».
Σχετικά με τον εξοπλισμό, ο Βουλευτής τόνισε ότι το 2020 ο προϋπολογισμός ήταν 4.050.000 ευρώ και πέρσι αυξήθηκε σε 8.170.000 ευρώ. Mεταξύ άλλων σημείωσε ότι λειτούργησε η ΜΕΘ και ότι το ΓΝΖ ήταν από τα πρώτα νοσοκομεία με δυνατότητα ελέγχου PCR (Μοριακού Ελέγχου Κορωνοϊού). Ανέφερε, στη συνέχεια, τις προμήθειες που έγιναν, όπως π.χ. 14 μηχανήματα για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ψηφιοποίηση ακτινολογικού τμήματος, ψηφιοποίηση μαστογράφου, ψηφιοποίηση ακτινολογικού μηχανήματος, λειτουργία (ψηφιακά) του εργαστηρίου μέτρησης ωστικής μάζας, λήψη ακτινογραφιών σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επισκευή κλιβάνων και πλυντηρίων, κατασκευή στεγάστρου στην είσοδο, δημιουργία αρχείων τμήματος κίνησης ασθενών, κ.ά.)
Όσον αφορά το διοικητικό κενό στο νοσοκομείο, δεδομένου ότι έχει καθυστερήσει η διαδικασία τοποθέτησης νέου διοικητή, ο κ. Ακτύπης τόνισε: «Υπάρχει δυσκολία στο να μπορέσεις με τα κριτήρια που τέθηκαν να έχεις έναν διοικητή με τα προσόντα που ζητάνε για το Νοσοκομείο. Έχουν γίνει επαφές και συζητήσαμε με ανθρώπους που αυτή την περίοδο δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε στο Νοσοκομείο. Δεν μπορείς να πας σε οποιαδήποτε λύση. Δεν είναι ακέφαλο το Νοσοκομείο. Υπάρχει η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας που εκτελεί χρέη διοικητή, υπάρχει το Δ.Σ… Στο επόμενο διάστημα είχαμε 2-3 περιπτώσεις που δεν μπορούσαν να έρθουν άμεσα και θα μπορούσαν μετά από 1-2 μήνες όμως δεν έχουμε σταματήσει να ελέγχουμε βιογραφικά… Την διαδικασία την κάνει το Υπουργείο Υγείας».