Μάλιστα, το πρωί της περασμένης Δευτέρας (20/3) βρέθηκαν στο λιμανάκι κάτοικοι, επαγγελματίες, ο Δήμαρχος Ν. Αρετάκης και η Αντιδήμαρχος Ελατίων Β. Καψαμπέλη, παρουσία αστυνομικής δύναμης και υπαλλήλων του δήμου για να προχωρήσει η κατεδάφιση.
Μετά από τις αντιδράσεις των συμπολιτών μας που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο δεν προχώρησαν οι εργασίες, ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «ΗΜΕΡΑ» ο κ. Διονύσης Γιατράς, πρόεδρος της κοινοπραξίας τουριστικών πλοίων «Πόρτο Βρώμη – Μαριές», το μόνο που ζητούν οι κάτοικοι είναι να λάβει απόφαση για οποιαδήποτε ενέργεια το Δημοτικό Συμβούλιο. «Πενήντα άτομα ήμασταν κάτω από το στέγαστρο την Δευτέρα και δεν μπορούσαν να κάνουν κάποια εργασία, από τη στιγμή, μάλιστα, που θα ήταν και παράνομη. Για να κατεδαφίσεις δημόσια περιουσία πρέπει να υπάρχει απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο και να βγει άδεια κατεδάφισης. Όμως δεν το γνώριζαν και έφυγαν άπραγοι. Αλλά είχαν τέτοιο μένος για να κάνουν τη ζημιά που ήρθε ο ίδιος ο Δήμαρχος με τόσα προβλήματα που έχει το νησί μας για να καταστρέψει μια δημοτική σκιά στο λιμάνι του Πόρτο Βρώμη… Αυτό τα λέει όλα. Το στέγαστρο βρίσκεται σε δημοτικό οικόπεδο. Υπάρχει οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων, το οποίο ανήκει στον Δήμο μετά από δικαστική απόφαση και μπορεί πολύ εύκολα να νομιμοποιηθεί. Ένα τεντόπανο είναι… Δεν είναι καμία τεράστια κατασκευή… Αλλά δεν θέλει να την νομιμοποιήσει, γιατί εξυπηρετεί εμάς που εργαζόμαστε εκεί. Δεν θα πάρει καμία ψήφο από ‘μας και προσπαθεί να κάνει τα χατίρια κάποιων που θέλουν την καταστροφή του Πόρτο Βρώμη. Για αυτό μας έχει γκρεμίσει ξύλινες καλύβες που είχαμε με το που εκλέχθηκε και μας έχει κόψει το ρεύμα. Υπάρχει συνεχόμενη ενόχληση στο συγκεκριμένο λιμάνι, κάτι που δεν έχει γίνει πουθενά αλλού στο νησί, γιατί σίγουρα υπάρχουν και άλλες παρανομίες… Είναι ξεκάθαρο ότι δέχεται πιέσεις, διότι δεν πήρε ούτε μία ψήφο στις εκλογές από την περιοχή και δεν θα πάρει ούτε στις επόμενες εκλογές, γιατί ξεκίνησαν διαλύοντας και όχι φτιάχνοντας!»
Για όσα συνέβησαν το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Γιατράς, σχολίασε: «Η «επίσκεψη» του Δημάρχου έγινε στις 8.30 το πρωί, μαζί με τρία οχήματα του Δήμου, 10-12 δημοτικούς υπαλλήλους, δυο περιπολικά και 6 άτομα της ΕΛ.ΑΣ. και μετά ήρθε και τρίτο περιπολικό με σκοπό να κατεδαφίσει τη δημοτική σκιά. Ισχυρίζεται ότι θα πάει και σε άλλα μέρη του νησιού. Δεν τον αφήσαμε να την ρίξει. Είχαμε τα απαραίτητα έγγραφα και έφυγε άπραγος. Ισχυρίζεται ότι τρώει πρόστιμο ο Δήμος για αυτή τη σκιά, αλλά η αλήθεια είναι ότι θέλει να ικανοποιήσει κάποιους συγχωριανούς μου που του ζητούν να την κατεδαφίσει και οι οποίοι δεν έχουν καμία δραστηριότητα στο λιμάνι. Επομένως δεν τους ενδιαφέρει αν είναι για μας απαραίτητη αυτή η σκιά. Εμείς δεν ζητάμε κάτι παράνομο. Ζητάμε για το θέμα να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο…»