Συγκεκριμένα συμμετείχαν: ο Σύλλογος Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Συνταξιούχων, ο Σύλλογος Χρηματωπιστωτικού, το Σωματείο Εργαζομένων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, η ΚΕΔΗΖ, ο Αγροτικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Οικοδόμων, ο Σύλλογος Σχολικών Καθαριστριών, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ζακύνθου, ο Σύλλογος Λογιστών Ζακύνθου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου, ο Σύλλογος Γονέων 2ο και 7ου Νηπιαγωγείου, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Ζακύνθου, ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Ζακύνθου, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου και άλλοι. Από σχολεία συμμετείχαν το 1ο Λύκειο, το 2ο Λύκειο, το ΓΕΛ Κατασταρίου, το 1ο Γυμνάσιο, το 2ο Γυμνάσιο και το 3ο Γυμνάσιο.
Επίσης με ξεχωριστό τρόπο διαμαρτυρήθηκαν οι καλλιτέχνες, αφού ένα θεατρικό δρώμενο παρουσίασε στην αρχή του συλλαλητηρίου ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Καποδίστριας, ενώ τραγούδια ακούστηκαν από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών και από τους μαθητές στο Μουσικό Σχολείο και το 1ο Γυμνάσιο Λύκειο.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου Γιώργος Κωνσταντίνου δήλωσε: «Η απεργία στις 8 Μάρτη τράνταξε κάθε πόλη της χώρας από τον παλμό των εργαζομένων και της νεολαίας. Τα μεγάλα παλλαϊκά συλλαλητήρια, οι καθημερινές κινητοποιήσεις, τα πανό που κρεμάστηκαν και οι καταλήψεις στα σχολεία, σε γειτονιές ακόμα και σε γήπεδα και όλα αυτά είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιχειρούν να βάλουν αυτό το έγκλημα στον πάγο να αποτινάξουν από πάνω τους κάθε ευθύνη. Το αίτημα να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, σημαίνει τώρα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο σύστημα του κέρδους, στο κράτος και στις κυβερνήσεις του. Η απεργία αυτή πρέπει να γίνει αφετηρία για έναν παλλαϊκό ηφαίστειο αγώνα που η φωνή των νεκρών της δολοφονίας στα τρένα να ακουστεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας με το εύστοχο σύνθημα «τα κέρδη τους – οι νεκροί μας». Οι μέρες περνούν, όμως τίποτα δεν μπορεί να σβήσει τις πραγματικές ευθύνες από τη δολοφονία στα Τέμπη. Είναι καθαρό πως η αιτία που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή σαν καύσιμη ύλη για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων δεν είναι κάποια προσωπική αβλεψία ή ένα απλό ανθρώπινο λάθος. Λύσσαξαν διάφοροι κύκλοι και εδώ στη Ζάκυνθο, γιατί φοβούνται μην χάσουν την κουτάλα μαζί με τα ζουμιά. Να μην μιλάμε, να μην πολιτικοποιούμε το θέμα, γιατί στηρίζουν, το σάπιο, το παλιό, το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του υπηρέτες».
Η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Έφη Λάζου σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Το αίτημα είναι να γίνει εξιχνίαση του εγκλήματος και να υπάρξει απόδοση των ευθυνών. Και ποια είναι η απάντηση της κυβέρνησης;;; Προχωράει ταχύτατα στην ιδιωτικοποίηση του νερού, στην ιδιωτικοποίηση της ογκολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Παίδων και βγάζει παράνομη την απεργία – αποχή των δημοσίων υπαλλήλων απέναντι στην αξιολόγηση».
Ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου Διονύσης Γεωργάνος είπε: « Υπάρχει οργή και θυμός σε όλη την Ελλάδα. Ο εμπορικός κόσμος είναι παρών. Αν θέλουμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια πρέπει να προχωρήσουμε σε πράξεις και να αφήσουμε τα λόγια. Δεν μπορούμε να έχουμε μετατρέψει μια κοιλάδα των Τεμπών σε νεκροταφείο ψυχών. Πρέπει αυτό να σταματήσει».
Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αναστασία Καπνίση τόνισε: «Δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί η τραγωδία. Οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί σε όλους μας και δεν θα σταματήσουμε αν δεν τιμωρηθούν. Δεν πρέπει να χάνονται ζωές άδικα στον βωμό του κέρδους και της ιδιωτικοποίησης των μέσων μεταφοράς. Η κυβέρνηση αυτές τις μέρες με νομοσχέδιο θέλει φέρει ιδιωτικοποιήσεις και στο νερό. Παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων της ΔΕΥΑΖ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπάρχουν προς τους πολίτες ούτε ποσοτικά ούτε ποιοτικά. Σε λίγες μέρες αρχίζει η τουριστική περίοδος δεν μας έφτανε η αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τις υπηρεσίες σε ύδρευση και αποχέτευση, έρχεται η κυβέρνηση να ξεπουλήσει το τελευταίο κοινωνικό αγαθό. Αυτό έγινε σε Αγγλία, Γερμανία και αλλού και απέτυχε. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό, να θυσιάζεται ο λαός για τα κέρδη των εταιριών».