“Καθώς το Λανζαρότε προσπαθεί να προσελκύσει τουρίστες “υψηλότερης ποιότητας” και να βασίζεται λιγότερο στους Βρετανούς, στους παραθεριστές από το Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρθηκαν δώρα και το αεροπλάνο τους δέχθηκε ακόμη και έναν χαιρετισμό με νερό από την ευγνώμων Ρόδο. Η Ρόδος ξεκινά την τουριστική περίοδο με ένα θερμό καλωσόρισμα για τους εισερχόμενους Βρετανούς τουρίστες”, αναφέρει με θέρμη η βρετανική ιστοσελίδα.
Το προηγούμενο Σάββατο η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα “άνοιξε” με την πρώτη πτήση τσάρτερ της χρονιάς, με 140 επιβάτες από τη Βρετανία να προσγειώνεται στη Ρόδο.
Σύμφωνα με την Dailymail, οι πρώτες ναυλωμένες πτήσεις από το Λονδίνο προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Διαγόρας γύρω στο μεσημέρι του Σαββάτου και έτυχαν θερμής υποδοχής, ενώ τους επιβάτες υποδέχθηκε η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία με ένα τόξο νερού.
Μέλη του τμήματος τουρισμού προσέφεραν δώρα με γλυκά και μέλι, ενώ η φιλαρμονική του δήμου έπαιξε τοπική μουσική, καθώς το νησί συνεχίζει να ξαναχτίζει την τουριστική του βιομηχανία από την πανδημία.
“Καθώς η Ελλάδα προσπαθεί να προσελκύσει ξένους ταξιδιώτες για την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, υπογράμμισε: “Η Ρόδος βρίσκεται και πάλι στην κορυφή. Για πρώτη φορά τόσο νωρίς, η τουριστική περίοδος ανοίγει στη Ρόδο με πτήσεις τσάρτερ από τη Μεγάλη Βρετανία. Η Ρόδος σηματοδοτεί το άνοιγμα του καλοκαιριού για όλη την Ελλάδα”, αναφέρει το βρετανικό μέσο ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το ίδιο, οι εισπράξεις από τον τουρισμό ανέκαμψαν κατά 97% σε σχέση με τα προ-πανδημικά στοιχεία πέρυσι, βοηθούμενες σε μεγάλο βαθμό από τη σημαντική αύξηση των επισκεπτών από τη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Η οικονομία του νησιού της Ρόδου, όπου ζουν περίπου 125.000 άνθρωποι, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό. Ο τουρισμός στη Ρόδο ήταν περίπου 8% αυξημένος το 2022 σε σχέση με το 2019.
“Σε εθνικό επίπεδο, ο τουρισμός συνεισέφερε 38,3 δισ. ευρώ (33,9 δισ. στερλίνες) στην ελληνική οικονομία πριν από την πανδημία, μειώθηκε περισσότερο από το ήμισυ το 2020 και ανέκαμψε στα 27 δισ. ευρώ (23,9 δισ. στερλίνες) μόνο μέχρι το 2021. Τα έσοδα εξακολουθούν να μην ξεπερνούν τα προ της πανδημίας μεγέθη, εν μέρει καθώς μεγάλες αγορές από τη Ρωσία και την Ουκρανία είχαν “παγώσει “λόγω του πολέμου”, επισημαίνει η Dailymail.