Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε την ΔΕΥΑΖ, το Δημαρχείο, το Κοινοτικό Γραφείο Αγίου Δημητρίου, το Κοινοτικό Γραφείο Αγίου Κήρυκα, την Π.Ε. Ζακύνθου, το Νοσοκομείο, το Κοινοτικό Γραφείο Βολιμών, το πρώην Δημαρχείο Δήμου Αρκαδίων και χώρους δουλειάς.
Αρχικά, σχολιάζοντας τα προβλήματα που εντόπισε στο νησί μας, τόνισε: «Το αποτύπωμα των καθυστερήσεων, της εγκατάλειψης και μιας πολιτικής που είναι σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού της Ζακύνθου και των λαϊκών αναγκών εξακολουθεί να είναι ισχυρό. Είναι γενικευμένη η έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, αποτέλεσμα της πολιτικής που κατάργησε τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, έφερε τις εργασιακές θέσεις «λάστιχο»… Οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και υποχρηματοδοτούμενους, με αποτέλεσμα να αποτυπώνεται αυτό και στα έργα και στην αναποτελεσματικότητα, και στην εντατικοποίηση της δουλειάς. Αυτό δεν είναι κάτι τυχαίο. Έχει την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν όλους αυτούς τους νόμους».
Για τη ΔΕΥΑΖ σημείωσε: «Από τη μια μεριά το νησί πλημμυρίζει και από την άλλη ο Ζακυνθινός λαός δεν έχει νερό να πιει το 2023. Ακολουθείται μια πολιτική που δεν χρηματοδοτεί τη λύση του προβλήματος, αλλά είναι σε μια πορεία ιδιωτικοποίησης».
Για το νοσοκομείο, σχολίασε: «Η ίδια κατεύθυνση υπάρχει και στην υγεία. Νοσοκομείο χωρίς γιατρούς. Ελάχιστους μόνιμους, πολύ περισσότερους επικουρικούς και κλινικές που δεν λειτουργούν. Δεν είναι αθώοι του αίματος, όσοι τσακώνονται σήμερα και ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον. Εντάσσεται στην πορεία ιδιωτικοποίησης της υγείας. Της κρατικής υποχρηματοδότησης, της κατάργησης των μόνιμων προσλήψεων, της λογικής κόστους, όπου τα νοσοκομεία λειτουργούν ως επιχειρήσεις».
Για τα αντιπλημμυρικά, τόνισε: «Τα αντιπλημμυρικά δεν είναι επιλέξιμα έργα ούτε από τα προγράμματα της ΕΕ ούτε από τις χρηματοδοτήσεις της περιφερειακής αρχής και της κυβέρνησης. Συνήθως μιλάνε για την κλιματική αλλαγή και τον μεγάλο όγκο νερού, όμως εμείς έχουμε να πούμε ότι η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο που μπορεί να μελετά την κλιματική αλλαγή. Η επιστήμη και το επιστημονικό δυναμικό της χώρας έχει προχωρήσει τόσο ώστε να μπορεί να προβλέπει και να σχεδιάζει τα αναγκαία έργα. Όμως, δεν υπάρχει πολιτική επιλογή, το να μπαίνουν σε προτεραιότητα αυτά τα έργα».
Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν, επίσης, και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΛΑ.ΣΥ.» Φώτης Κόκλας και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Διονύσης Ρένεσης.
Ο κ. Κόκλας κληθείς να σχολιάσει το πώς διαμορφώνεται σε τοπικό επίπεδο το προεκλογικό σκηνικό στον Δήμο και το τι θα πρέπει να ζυγίσει ο πολίτης πριν την κάλπη, σχετικά με τους υποψηφίους, είπε: «Υπάρχει απογοήτευση στον κόσμο και εμείς λέμε να μην περιμένει σωτήρες. Έχει δοκιμάσει κατά καιρούς πάρα πολλούς… για να φύγουν οι προηγούμενοι. Θα πρέπει να πιστέψει στη δύναμή του. Έχουμε παραδείγματα και στο νησί μας και πανελλαδικά, όπου ο λαός πίστεψε στη δύναμη του και κατάφερε πάρα πολλά. Φυσικά, δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τα πρόσωπα, αλλά τι υπηρετούν τα πρόσωπα, γιατί ικανά άτομα μπορεί να έχουν όλοι οι συνδυασμοί, αλλά το βασικό είναι τι πολιτική ακολουθείς. Έχουμε το παράδειγμα του Δήμου Ζακύνθου, του κ. Αρετάκη. Παρουσιάστηκε ως ένας τεχνοκράτης και ως ένας άνθρωπος που είχε κάνει μια δωρεά στο νησί, αλλά βλέπουμε όλοι τα αποτελέσματα. Ο Δήμος υλοποιεί στην ουσία κεντρικές κατευθύνσεις και δρα σε ένα πολύ ασφυκτικό, αντιλαϊκό πλαίσιο. Βλέπουμε ότι αυτά που έλεγε προεκλογικά, δεν μπόρεσε να τα υλοποιήσει».