Σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου, για τη μεγάλη απώλεια του εκπαιδευτικού Αλέξανδρου Βαλλή, αναφέρει:
“Έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος φίλος, ο εξαιρετικός συνάδελφος ,ο μοναδικός Άνθρωπος, Αλέξανδρος Βαλλής! Σιωπή και συγκίνηση στο άκουσμα της είδησης, πόνος και βαθύς στοχασμός στη συνειδητοποίηση της απώλειας! Όσοι τον γνώρισαν, ξέρουν, ότι το μέγεθος αυτού του Ανθρώπου ξεπερνούσε τα όρια της ύπαρξής του, γινόταν κομμάτι όλων μας, των μαθητών, των συναδέλφων, των φίλων, ολόκληρης της κοινωνίας!
Ένας δάσκαλος, που ήξερε να διδάσκει με το ήθος, το παράδειγμα και τη σοφία του- ένας δημιουργικός παιδαγωγός, που υπηρέτησε ακατάπαυστα το όραμα για μια παιδεία ολιστική, για ένα σχολείο της χαράς και της απελευθέρωσης- ένας συνάδελφος, που μπορούσε ‘να νοιάζεται’ και ‘να μοιράζεται’ -ένας αγωνιστής, που δε σταμάτησε ποτέ να προασπίζεται το δημόσιο σχολείο – ένας διευθυντής, τέλος, υπόδειγμα ταπεινότητας, προσφοράς και συναδελφικής αλληλεγγύης!
Ο τόπος μας είναι ήδη φτωχότερος μετά το χαμό του!
Η εκπαιδευτική κοινότητα όμως απέκτησε ένα φάρο φωτεινό: τη μνήμη του!
Σε καιρούς δύσκολους, τέτοιοι φάροι, αληθινοί, με φως βγαλμένο από τα βάθη μιας καρδιάς τόσο γενναίας και μιας ύπαρξης τόσο μεγαλειωδώς ταπεινής, είναι οι μόνοι ικανοί να μας εμψυχώσουν, να μας εμπνεύσουν και να μας οδηγήσουν σε έναν κόσμο καλύτερο για μας και για τα παιδιά μας!
Καλέ μας φίλε, σε ευχαριστούμε από καρδιάς!
Τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια!”