Φωτογραφία: Μπάμπης Σιγούρος
Μια αντιπολεμική ιστορία που αφηγείται τον πόλεμο μέσα από τα μάτια των μικρών καθημερινών ανθρώπων που παρασύρονται μέσα στη δίνη του, δεν χάνουν όμως την ανθρωπιά τους. Θέλουμε να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ….στις δεκάδες εστίες πολέμου ανά τον κόσμο και να ευχηθούμε: Ειρήνη στον κόσμο να απλωθεί!!
Ο κύκλος με την κιμωλία ανέβηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1954 στο πλαίσιο του Παγκόσμιου θεατρικού φεστιβάλ. Στην Ελλάδα το έργο παρουσιάστηκε το 1957 από το θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Μάνου Χατζηδάκη.
Φωτογραφία: Μπάμπης Σιγούρος
Θοδωρής Καµπίτσης: Αφηγητής-Δικαστής Αζτάκ
Τζίνα Δράκου: Ναταλία Αµπασβίλι
Μαρία Σαµαρά: Γρούσα Βανατζέ
Στάθης Πίσκοπος: Σίµων Σασάβα-Δικηγόρος
Χορωδία Καλλιτεχνικού εργαστηρίου Εύηχον: Τάνια Κόκλα, Κατσουγκράκη Νεφέλη, Κατσουγκράκη Άλκιστις, Μαρτσούλη Αθηνά, Πέττας Κωνσταντίνος, Κόκλα Μαρία, Κόκλας Διονύσης, Κόκλα Ελένη, Μπάστα Μελίνα, Τσαούση Ειρήνη, Τσαούση Νίκη, Νέγκα Διονυσία, Σούμπαση Νάντια, Πλέσσα Χριστίνα, Λουκίσσας Μπάμπης.
Φωτογραφία: Μπάμπης Σιγούρος
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Πλατυπόδης Μπάµπης
ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ Α: Ζαφειροπούλου Αθηνά, Κλάδης Κωνσταντίνος, Μπισκίνη Διονυσία, Τσαφταρίδης Λάζαρος, Κοσκινόπουλος Σταύρος
ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ Β: Αγαλιώτου Χαρά, Γκούσκου Διονυσία, Κάρδαρη – Κιούση Ντενούλα, Κόκλα Ρόζα, Μπισκίνη Τασούλα, Νικολοπούλου Κάση, Πάτρα Όλγα,
ΜΑΝΤΟΛΑ: Καµπιώτης Αναστάσιος
ΚΙΘΑΡΕΣ: Κόντε Ιωάννα, Κοσκινοπούλου Αθηναϊδα, Σκαµνάκης Οδυσσέας
Βιολί: Κλεισιάρη Βασιλική, Νέγκας Φώτης, Πέττας Δημήτρης
Τροµπέτα: Σταθόπουλος Κωσταντίνος
Φωτογραφία: Μπάμπης Σιγούρος
Την Προσαρµογή του κειµένου έκανε η Παυγιέλου Παναγιώτα με τη βοήθεια της Μαρίας Σαµαρά
Την σύνθεση – προσαρμογή πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης για το ορχηστρικό σύνολο, έκαναν οι: Πλατυπόδης Μπάµπης – Τσαούσης Μιχάλης
Την κίνηση επιμελήθηκε η Γκυβέτση Γωγώ
Την επιμέλεια της παράστασης και οπτικού υλικού, διδασκαλία χορωδίας, διεύθυνση μουσικού συνόλου είχε η Παυγέλου Παναγιώτα
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ευχαριστούν το Δήμο Ζακυνθίων και την Επιτροπή Πολιτισμού για τη χορήγηση του Θεάτρου καθώς και όλους τους συντελεστές που στήριξαν εργάστηκαν και συνεργάστηκαν για αυτή την παράσταση, ιδιαίτερα ευχαριστούν το κοινό για την συμμετοχή, την αποδοχή και το παρατεταμένο χειροκρότημα.
… Όταν η τέχνη γίνεται δίοδος επικοινωνίας, όταν τα μηνύματα αγγίζουν τις καρδιές των ανθρώπων τότε νιώθεις ότι ο σκοπός της συντελέστηκε!
Και εμείς όσοι την υπηρετούμε νιώθουμε ότι κοινωνήσαμε τα λόγια και την μουσική με συνέπεια στο κοινό μας…
Φωτογραφία: Μπάμπης Σιγούρος