«Η αρχική μας ανησυχία, ότι δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός, επιβεβαιώνεται. Στην αρχή του χρόνου είναι απαραίτητος ένας προγραμματισμός για την αντιπυρική περίοδο και μετά για τα αντιπλημμυρικά έργα. Δυστυχώς, ο Δήμος αποφάσισε να ασχοληθεί αρχές Ιουνίου με την αντιπυρική περίοδο…Πώς θα είμαστε έτοιμοι, όταν ασχολούμαστε τον Ιούνιο για την αντιπυρική; Επομένως, δεν έμεινε χρόνος για να ασχοληθεί για τα αντιπλημμυρικά. Τα αντιπλημμυρικά έπρεπε να ξεκινήσουν από τον Ιούνιο», δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου πόλης Κωνσταντίνος Πέττας και πρόσθεσε:
Το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Χρήστος Μεϊντάνης μίλησε για τα σημεία, στα οποία πρέπει να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις: «Είναι πολύπλοκο το θέμα. Υπάρχουν φρεάτια που έχουν πολλά χρόνια να καθαριστούν. Για παράδειγμα έχουμε ένα μεγάλο φρεάτιο δίπλα από το ΚΤΕΛ στο οποίο καταλήγουν όλα τα νερά από το βουνό (Εξηνταβελόνι) μαζί με τις γλίνες. Ένα ρέμα που είναι σε κάποιο σημείο ανοιχτό και στη συνέχεια, υπόγειο έχει να καθαριστεί δεκαετίες, αν δεν κάνω λάθος, από τότε που ήταν Δήμαρχος ο κ. Μποζίκης.
Έχουμε φρεάτια στην περιοχή του Αγίου Παύλου που είναι κλειστά με λαμαρίνες από κάποιους επιχειρηματίες με τη δικαιολογία ότι μυρίζουν με αποτέλεσμα τα νερά να κατεβαίνουν στην πόλη.
Έχουμε φρεάτια στην οδό Λογοθετών που για πολλά χρόνια δεν περνάει το νερό και δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα. Οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΖ μου είπαν ότι σε εργασίες στην περιοχή αυτός ο αγωγός τσιμεντώθηκε».
Επίσης, στο ρέμα του «Λέντζερη» δεν έχουν κοπεί τα καλάμια.
Τώρα με την κλιματική αλλαγή, φοβόμαστε μην προκληθούν ζημιές από πλημμύρες. Πριν από δεκαετίες η πλατεία Αγίου Μάρκου μετά από έντονη καταιγίδα είχε γίνει λίμνη. Όλα αυτά τα έργα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει. Από τέλη Αυγούστου έπρεπε να ήταν έτοιμα».
Ο κ. Μεϊντάνης μίλησε και για τον πρώην διοικητή της Πυροσβεστικής Χρ. Καλογερόπουλο που χάρη στις δικές του παρεμβάσεις έγιναν αντιπλημμυρικά έργα μεγάλης σημασίας στα Καμίνια.