Πιο αναλυτικά ανέφερε: «Στις 13 Σεπτεμβρίου εκδόθηκε το υπ’ αριθμόν 3189 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με βάση το οποίο παραπέμπονται 7 άτομα, διότι στις 7 Μαΐου του 2014 προχώρησαν με πράξεις ή με παραλείψεις τους στη σύνταξη ενός συμβολαίου αγοραπωλησίας, με το οποίο πωλήθηκαν 14.500 στρέμματα στη Βορειοδυτική Ζάκυνθο και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια και όπως ισχυριστήκαμε από την αρχή, ο πωλητής δεν είχε κυριότητα και τίτλο ιδιοκτησίας επί όλης αυτής της τεράστιας έκτασης. Το συγκεκριμένο βούλευμα καταλήγει, αφού παραπέμπει 7 άτομα για τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία, ότι συνολική ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου και των νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου υπερβαίνει τα 17,5 εκατομμύρια ευρώ.
Προχωράμε στην ποινική δίκη και εφόσον τις επόμενες μέρες κατατεθούν οι ενστάσεις και οι αντιρρήσεις των κατηγορουμένων θα οριστεί δικάσιμος για το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το βούλευμα του 2020 αλλά και η πρόταση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών τον Μάρτη του 2022 είχαν καταλήξει στα ίδια ακριβώς συμπεράσματα. Εμείς θα συνεχίσουμε αυτόν τον δύσκολο και άνισο αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση….»
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση να μπορεί να πουληθεί κάποιο μέρος της συγκεκριμένης έκτασης, εξήγησε:
Ερωτηθείς για τα όσα ακούστηκαν περί απαλλοτριώσεων, σημείωσε: «Εμείς μετά την έκδοση του βουλεύματος του 2020 όταν ήταν και η πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια, τότε, 8 σήμερα, όπου η αλήθεια είδε το φως της δημοσιότητας και όλοι κατάλαβαν τι είχε συμβεί στη Ζάκυνθο διαπιστώσαμε πέρα από την προσπάθεια διαφυγής της αγοράστριας εταιρίας από την Ντόχα στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και την αλλαγή του Δ.Σ. κάποιες περίεργες κινήσεις από συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη, οι οποίες μας είχαν βάλει σε υποψία…
Βλέπαμε παράνομες χρηματοδοτήσεις προς την κατηγορούμενη Διευθύνουσα Σύμβουλο τότε της PIMANA, η οποία για άλλη εταιρία λάμβανε χρηματοδότηση για επενδυτικό σχέδιο στην Αθήνα.
Βλέπαμε διαρροή απόρρητου υλικού της ΕΥΠ σε συγκεκριμένα ΜΜΕ.
Βλέπαμε μεταμεσονύκτιες τροπολογίες για ανώνυμες εταιρίες στην περιοχή μέσα στα πουλημένα και εταιρείες αξιοποίησης και ανάδειξης του Ναυαγίου, οι οποίες λίγες ώρες μετά μαθαίναμε από τα ίδια μέλη της Επιτροπής σε δημόσιες δηλώσεις τους ότι βασικό σκοπό είχαν την απαλλοτρίωση και τέλος, βλέπαμε παράνομες και καταχρηστικές συμβάσεις μέσα στα πουλημένα δήθεν για διάνοιξη δασικών δρόμων όπου άνθρωπος που το 2014 είχε δώσει πράξη χαρακτηρισμού στον πωλητή και είχε πειστεί από τους τίτλους ιδιοκτησίας του, μετά το βούλευμα να εμφανίζει τις ίδιες ακριβώς εκτάσεις ως δημόσιες δασικές.
Για όλα αυτά κρατάμε επιφυλάξεις και δηλώνουμε την ανησυχία μας και την εμπιστοσύνη μας στην Ελληνική δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ότι σε αυτή τη φάση είναι χρέος όλων να αφήσουμε απερίσπαστη την ελληνική δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της…»
Στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε για τη στάση που κράτησαν ορισμένα πολιτικά πρόσωπα για την επένδυση, σημείωσε: «Την είχαν χαρακτηρίσει τον Ιανουάριο του 2020 ως θεία τύχη για τη Ζάκυνθο, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις, οργή και αγανάκτηση σε εμάς που είχαμε δώσει όλα αυτά τα χρόνια έναν τίμιο αγώνα απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση και ήταν άδικο και για μας και για τους κατοίκους των ορεινών…»
Σχετικά με τις κινήσεις της αγοράστριας εταιρείας στο Ιόνιο, τόνισε: «Κατά το χρονικό διάστημα 2012-14 (Μάιος του 2014) πουλιέται και αγοράζεται το μισό Ιόνιο στον ίδιο όμιλο λιβανέζικων συμφερόντων, πωλούνται τα νησιά Βόδι, Προβάτι, Πεταλάς, Οξιά, Άγιος Νικόλαος και η έκταση στη Ζάκυνθο.
Δεύτερον, το Βούλευμα μας λέει ξεκάθαρα ότι η ζημιά συνολική του Ελληνικού λαού και δημοσίου ήταν 17,5 εκ. ευρώ. Φρονώ εγώ και άλλοι ότι από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η παραδοχή από τρεις διαφορετικές δικαστικές κρίσεις, οφείλουν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι εκπρόσωποι του Υπουργού Οικονομικών και του Κεντρικού Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να είναι δίπλα στην Πολιτική Αγωγή για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου και Ελληνικού λαού…»
Κλείνοντας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, σχολίασε: «Το χρονικό διάστημα που είναι κρίσιμο για την αγοραπωλησία του μισού Ιονίου στον γνωστό Λιβανέζικο Όμιλο είναι το χρονικό διάστημα 2012 – 2014. Εμείς παρακολουθήσαμε μια επιλεκτική διαρροή 9 σελίδων απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών της ΕΥΠ, οι οποίες αφορούν το χρονικό διάστημα Ιανουάριος – Φεβρουάριος του 2016. Θεωρούμε, λοιπόν, πέρα από την παράσταση πολιτικής αγωγής που οφείλει το Ελληνικό Δημόσιο να προβεί ότι θα πρέπει να αποχαρακτηριστεί όλο το υλικό των παρακολουθήσεων των πρωταγωνιστών που αφορούν τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία της Ζακύνθου για να δούμε στην ποινική διαδικασία τι ευθύνες είχε ο καθένας».