Iδιωτικός υπάλληλος, μέλος της ΝΕ Ζακύνθου ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής
Ας πάρουμε όμως με την σειρά ερωτήματα απλών πολιτών …
Κε πρωθυπουργέ αν το κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατάφερνε τελικά η ΕΥΠ και το παρακολουθούσε και παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό τα αποτελέσματα της παρακολούθησης ποιος θα τα χρησιμοποιούσε αφού εσείς δεν γνωρίζατε;
Κε πρωθυπουργέ θα δεχόσασταν τα αποτελέσματα της οποίας παρακολούθησης αν σας τα προσεφέραν “κάποιοι” με σκοπό την χρήση τους προεκλογικά;
Κε πρωθυπουργέ ως άμεσος προϊστάμενος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών , παραδεχόμενος ότι η συγκεκριμένη νόμιμη απόπειρα παρακολούθησης έγινε εν αγνοία σας, θα μας ενημερώσετε με μελλοντικό διάγγελμα αν υπάρχουν και παράνομες παρακολουθήσεις που ίσως δε γνωρίζατε; (Τώρα που μπήκε το νερό στο αυλάκι)
Κε πρωθυπουργέ ..Νόμιμο είναι… Ηθικό είναι;
Το ερώτημα είναι από πολλούς αιώνες αναπάντητο. «Αν δηλαδή το νόμιμο είναι ηθικό και αν το ηθικό είναι νόμιμο…». Στην Ελλάδα παραμένει ακόμα φιλοσοφικό. Οι δικλείδες ασφαλείας παρά την επιτροπεία, ακόμα δεν έχουν διασφαλίσει ότι το ένα προϋποθέτει το άλλο και τούμπαλιν. Παρατηρείται το φαινόμενο σε αυτούς που διαχειρίζονται δημόσιες θέσεις, να επιμένουν στις τυπικές διαδικασίες αλλά να ξεχνάνε επιδεικτικά τους απλούς κανόνες ηθικής.
Μήπως η πολιτική ζωή του τόπου χρειάζεται κάποια ρύθμιση ή έστω μια αναδιάρθρωση εκ των έσω… Διότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν είναι αρκετό να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια.
Ας θυμηθούμε ένα παράδειγμα Νομιμότητας και ηθικής… Και διαβολική σύμπτωση πάλι από τον χώρο της ΝΔ…
Τον Σεπτέμβριο του 2008 ο τότε υπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης, βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής σχετικά με τη συμμετοχή του σε offshore εταιρείες και την εμπλοκή της συζύγου του Αικατερίνης Πελέκη, σε υποθέσεις της Μονής Βατοπεδίου. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη από τη Μαρία Χούκλη δέχεται το ερώτημα:
«Κε υπουργέ, μπορεί η συμπεριφορά σας να είναι νόμιμη. Ηθική όμως είναι;».
Ο υπουργός εξοργίζεται: «Τι είναι αυτά που λέτε; Ισχυρίζεστε ότι το νόμιμο είναι ή μπορεί να είναι ανήθικο; Τότε πρέπει να αλλάξουμε όλη τη νομοθεσία μας, να την κάνουμε ηθική».
Ο υπουργός μιλά για πολιτικές επιθέσεις, συνεχίζει για λίγες ημέρες να υπερασπίζεται τη θέση του, αλλά στις 13 Σεπτεμβρίου 2008 υποβάλει την παραίτησή του, ύστερα από υπόδειξη του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Όταν η πολιτική και ηθική πάνε πακέτο τότε η πολιτική χωρίς ηθική εξελίσσεται αναπόφευκτα σε «τέχνη» εξαπάτησης του λαού.
Είναι πλέον στην διακριτική σας ευχέρεια Κε Μητσοτάκη το τι θα πράξετε…