To εντυπωσιακό δρώμενο “Giostra Di Zante” έχει τις ρίζες του στον Μεσαίωνα και αφορά σε έφιππους αγώνες δεξιοτεχνίας αλόγων και αναβατών.
Το δρώμενο αναβιώνει φέτος μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Giostra di Zante” και φέρνει κοντά τους λαούς φιλοδοξώντας όχι μόνο να συνεχίσει την πλούσια και ποιοτική πολιτιστική του προσφορά, αλλά και να εμπλουτίσει και να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τον κάθε τόπο ξεχωριστά, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξή του.
Στην φετινή Γκιόστρα λαμβάνουν μέρος αντιπροσωπείες από την Ιταλία η ομάδα Giostra Cavalleresca di Sulmona, από το Σαν Μαρίνο η ομάδα La Corte di Olnano e la Compagnia dell’Istrice και ο Δήμαρχος του το Σαν Μαρίνο ως επίσημος καλεσμένος, η ομάδα Krumlovští pištci από την Τσεχία, καθώς και από την Κροατία η ομάδα Viteško Alkarsko Društvo Sinj.
Από τα Ιόνια Νησιά συμμετέχουν ομάδες όπως το Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας, το Λύκειο Ελληνίδων Κεφαλονιάς (παράρτημα Αργοστολίου), ο χορευτικός Σύλλογος Ιθάκης «Χαρίλαος Τσιγώνιας», ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας.
Από την Ζάκυνθο η Ολυμπιάδα Ζακύνθου, η Σχολή Χορού «Παλμός» Ανδριανής Μαρούλη και η Σχολή Χορού Σόνιας Μηχανού.
Δείτε live: