Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Νομίζω, ότι πρέπει να τα παραλάβουμε, αυτά τα θετικά, και να τα αξιοποιήσουμε εμείς, οι υπεύθυνοι των αθλητικών συλλόγων στο νησί που ασχολούμαστε και με αναπτυξιακά τμήματα. Πάνω σε αυτά να στηριχθούμε και να βελτιώσουμε τα αρνητικά. Γιατί έχουμε σαφώς και αρνητικά. Επιγραμματικά θα αναφέρω. Είμαστε έτοιμοι να διατηρήσουμε το ίδιο υγιές κλίμα αγώνων, εάν οι αγώνες δεν ήταν grassroots ή στο βωμό του αποτελέσματος, ( σε ηλικία Κ12- Κ10) θα έχουμε άσχημη εικόνα στα γήπεδα; Θα δούμε τις ατέλειες που είχαμε, βάζοντας όλοι μας κάποια στιγμή αθλητή μεγαλύτερο από την κανονική ηλικία; Θα έχουμε όλοι μας , τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να συμμετάσχουμε; Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε αθλητές από τον αγωνιστικό όμιλο στον μη αγωνιστικό, ή επιτέλους, θα σεβαστούμε την δική μας δήλωση συμμετοχής; Τα γήπεδα που θα παίξουν, θα έχουν τα αυτονόητα; Για να ζητάμε, και να λέμε, παιδικό πρωτάθλημα από τον Νοέμβρη, (εάν μας αφήσει ξανά η πανδημία) , θα είμαστε εμείς μέσα από δύο συνεχόμενα grassroots, πιο έτοιμοι, πιο σοφοί, και διατεθειμένοι να συνεργαστούμε; Και εάν δεν τα ξέρουμε, όλα τα παραπάνω, δεν μας τα έμαθαν, ή δεν τα ακούσαμε από κάποιον πραγματικά ειδικό, έναν εκπαιδευτή, στις σχολές της Ομοσπονδίας, υπάρχει ένα εργαλείο τέτοιο στα χέρια τις Ένωσης».
Ο κ. Γκούσκος αναφέρθηκε στη σχολή UEFA D που μπορούν να την παρακολουθήσουν ακόμα και γονείς και δεν χρειάζεται οικονομικό παράβολο όπως για τις υπόλοιπες σχολές (UEFA A, B, C).
Επίσης τόνισε ότι χρειάζεται θέληση συνεργασίας για να προχωρήσουν όλα προς τα μπροστά λέγοντας συγκεκριμένα: «Εγώ, σε αντίθεση, με ένα συνάδελφο, που τον σέβομαι, δεν θα πω επιτέλους παίζουμε. Θα πω, έχουμε ευθύνη, να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, να βελτιώσουμε και άλλο τις εικόνες που ανεβάζουμε , αυτές τις ημέρες, αυτά τα σαββατοκύριακα, και να δούμε και άλλα παιδικά χαμόγελα. Εγώ λοιπόν, ως υπεύθυνος, του συλλόγου που υπηρετώ, θα πω ένα ευχαριστώ, στους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά του».