Ξεκινούν οι εργασίες στον δρόμο του Καλαμακίου και σε άλλες οδούς της πόλης
Η τελική εικόνα αναμένεται να είναι άκρως ικανοποιητική και να δοθεί τέλος στο «ανάγλυφο» που παρουσίαζε ο δρόμος μέχρι τώρα. Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αλυκών Νικήτας Σπίνος, σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση.
Παράλληλα, χαμόγελα αισιοδοξίας ζωγραφίζονται και στα πρόσωπα των καταστηματαρχών και των κατοίκων της οδού Ταβουλάρη, καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση των κυβόλιθων στα πεζοδρόμια.
Το έργο είχε διακοπεί εδώ και αρκετές εβδομάδες με αποτέλεσμα να υπάρχει εκνευρισμός και ανησυχία κυρίως από τους επιχειρηματίες. Όμως η καθυστέρηση αυτή είχε προκύψει καθώς έγινε αλλαγή, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, στο είδος του κυβόλιθου που θα τοποθετηθεί στον πεζόδρομο δεξιά κι αριστερά.
Ο κ. Σπίνος δήλωσε αρχικά στην ΗΜΕΡΑ: «Τελειώνει σήμερα η Τερτσέτη και θα ακολουθήσουν εργασίες σε μικρότερους δρόμους στην πόλη, όμως πριν ο ίδιος εργολάβος θα προχωρήσει στον κεντρικό δρόμο Καλαμακίου όπου εκεί σε ένα μεγάλος μέρος του δρόμου παρουσιάζονται προβλήματα. Με τη συγκεκριμένη εργολαβία αντιμετωπίζουμε πολλά από αυτά.
Στόχος μας είναι ακόμα μεγαλύτερες αποκαταστάσεις μετά την καλοκαιρινή σεζόν. Για την Τερτσέτη βλέπουμε τις θετικές αντιδράσεις από τους πολίτες, οι οποίοι δηλώνουν την ικανοποίηση τους αφού εκεί υπήρχαν σημαντικά προβλήματα… Είχε να φτιαχτεί πάνω από 10-15 χρόνια. Είχαν γίνει πολλές παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το οδόστρωμα. Η χρηματοδότηση είναι από το Πράσινο Ταμείο».
Για την οδό Ταβουλάρη, είπε: «Επειδή είναι μια περιοχή με διαφορετικού τύπου ανάγκες, μέσα από το έργο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται και για αυτό υπήρξαν μικροκαθυστερήσεις. Το έργο προχωράει και θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι αρχές Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις. Από εκεί και πέρα αν χρειαστεί συμπληρωματική παρέμβαση θα γίνει στο τέλος της τουριστικής σεζόν».
Τέλος, όσον αφορά τον δρόμο στον Καλαμάκι, σημείωσε: «Θα γίνουν οπωσδήποτε τώρα τα έργα στο Καλαμάκι για να ολοκληρώσει ο εργολάβος την υποχρέωση του. Και μάλιστα όπως ολοκλήρωσε σύντομα την Τερτσέτη γρήγορα θα κάνει το κομμάτι και στο Καλαμάκι.
Η παρέμβαση θα γίνει σε ένα μεγάλο μέρος του κεντρικού δρόμου, μπροστά από τα μαγαζιά. Σε περίπου 800 μέτρα, γιατί ο δρόμος είναι πλατύς και είναι μεγάλο το κόστος πλήρους αποκατάστασης. Είναι ο κατάλληλος μήνας για οδοστρώσεις γιατί δεν πρέπει να έχει πολλή ζέστη. Εκ των πραγμάτων έπρεπε να γίνει τώρα… Το ζητούμενο ήταν να ολοκληρωθεί γρήγορα το έργο, όπως έγινε και στην Τερτσέτη».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου πόλης, Κωνσταντίνος Πέττας δήλωσε: «Αυτοί οι δρόμοι έχουν δοθεί από το τεχνικό πρόγραμμα του 2019, το οποίο το προωθήσαμε για δυο συνεχόμενες χρονιές. Είναι άλλοι 15 οδοί για τις οποίες δεν γίνονται ενέργειες για την αποπεράτωση τους.
Είναι ευχάριστο να υλοποιούνται οιν προτάσεις του Τοπικού Συμβουλίου έστω και καθυστερημένα και αρχή της τουριστικής περιόδου. Αναγκαία έργα για τη Ζάκυνθο όπως ήταν η ασφαλτόστρωση στη Νερούλη υλοποιήθηκαν από την παρούσα Δημοτική Αρχή, όμως υπάρχουν και άλλοι δρόμοι με λακκούβες θανάτου σε κεντρικά σημεία, που περιμένουμε την αποπεράτωση τους.
Έχουμε ενημερώσει τις Τεχνικές Υπηρεσίες».
Τέλος, πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία, όπως η περιοχή του ΙΚΑ, τα Καμίνια και η Φανερωμένη. «Βλέπουμε ότι υλοποιούν κάποιες αποφάσεις για τις οποίες έχουμε πιέσει τα τελευταία 3 χρόνια, όμως δεν θα πρέπει να «ξεπετάξουν» την πόλη μόνο με την ασφαλτόστρωση της Τερτσέτη… Οι συμπολίτες μας πληρώνουν για αυτά τα έργα. Ο Δήμαρχος επίσης είχε δεσμευτεί ότι σε καντούνια που δεν μπορεί να γίνει ασφαλτόστρωση, θα τοποθετηθεί σταμπωτό ή κυβόλιθος».