Κατά το φετινό εορτασμό, την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, το σχετικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις:
– Ώρα 10:30: Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό θα τελεστεί επίσημη δοξολογία για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κκ. Διονύσιος Δ΄ με το Ιερατείο του πόλης, ενώ την ομιλία της ημέρας θα εκφωνήσει η κ. Μαραντίδου Ανατολή, της Δ/νσης Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου.
–Ώρα 11:00: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για την αποφυγή διάδοσης του COVID-19.
Επισημαίνεται ότι λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, αλλά και οποιαδήποτε άλλη σχετική διάταξη ισχύει κατά την πραγματοποίηση των ανωτέρω εκδηλώσεων.