Όπως σημειώνει: «Δεν έχουν προχωρήσει πολλά πράγματα. Καταθέσαμε τη μελέτη από πέρσι ύψους 800.000 ευρώ. Είναι ολοκληρωμένη. Έχει αδειοδοτηθεί ο χώρος στην Αγία Μαρίνα. Καταθέσαμε τη μελέτη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και περιμένουμε την έγκριση της χρηματοδότησης. Θέλουμε τη βοήθεια του κράτους. Αν δεν υπάρχει χρηματοδότηση δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα. Μέσα σε ένα χρόνο θα ήταν έτοιμο αν είχαμε τη χρηματοδότηση. Οι φιλοζωικές έχουν δικά τους καταφύγια και έχουν γεμίσει από αδέσποτα. Υπάρχει συνεργασία του Δήμου με φιλοζωικές και με κτηνιάτρους. Το θέμα των αδέσποτων το έχει αναλάβει η κ. Καψαμπέλη. Το θέμα του καταφυγίου εγώ το ξεκίνησα και εγώ προσπαθώ να το ολοκληρώσω».
Αυτή η στασιμότητα προβληματίζει τις φιλοζωικές οργανώσεις, με την κ. Γιώτα Λημνίου, ταμία στον Ζακυνθινό Όμιλο Μέριμνας Ζώων να αναφέρει: «Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί πουθενά να φιλοξενηθεί πλέον κανένα αδέσποτο. Δεν γίνεται με αυτούς τους ρυθμούς. Και καταφύγιο να είχε το νησί, αν κάθε μέρα βρίσκονται 7-8 κουτάβια… Πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα; Όλα τα σωματεία έχουμε κανονίσει να συναντηθούμε με τον νέο διοικητή της Αστυνομίας, γιατί υπάρχει και ένα θέμα… Μάλλον οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν τη νομοθεσία. Δεν ξέρουμε τι ενέργειες κάνουν».
Αναρωτήθηκε, μάλιστα, αν βεβαιώνονται τα διοικητικά πρόστιμα που επιβάλλονται καθώς και για το αν η δημοτική αρχή έχει αναλάβει κάποια πρωτοβουλία για να λύσει το πρόβλημα. «Είναι χειρότερη από πέρσι η κατάσταση. Αυξάνεται ο αριθμός των αδέσποτων και αυτό σημαίνει ότι δεν φτάνουν οι στειρώσεις. Σκεφτείτε ότι τα περισσότερα αδέσποτα είναι θηλυκά και ένα θηλυκό μπορεί να γεννήσει έως 16 σκυλιά σε ένα χρόνο. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αργος». Έχει κάνει κάποια μελέτη ο Δήμος Ζακύνθου; Έχει παρουσιάσει στο Υπουργείο τι θέλει να κάνει για να χρηματοδοτηθεί; Υπάρχει μεγάλο πρόγραμμα στειρώσεων. Στη Ζάκυνθο δεν ξέρω αν έχουν υποβάλει κάποια πρόταση. Το πρόγραμμα έληγε 30/4. Έχουν κάνει κάτι;»