Πρόστιμα μέσω αναρτήσεων στα social media σε αισθητικούς και κομμωτές που παρέχουν παρανόμως υπηρεσίες κατ΄ οίκον

«Σαφάρι» ελέγχων και επιβολής προστίμων σε κομμωτές, κομμώτριες και επαγγελματίες που προσφέρουν παράνομα υπηρεσίες μανικιούρ – πεντικιούρ κατ΄ οίκον μέσω αλίευσης των σχετικών στοιχείων από τις αναρτήσεις και τις διαφημίσεις των ίδιων ή των πελατών τους στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου ανακοίνωσε την πρόθεση του υπουργείου να εντοπίσει και να επιβάλει πρόστιμα σε όσους προσφέρουν παράνομα υπηρεσίες αισθητικής και κομμωτικής.

Η δυνατότητα διεξαγωγής αυτών των ελέγχων θα δοθεί με τροπολογία στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και Εμπορίου που θα κατατεθεί ίσως και την επόμενη εβδομάδα στο νομοσχέδιο του υπουργείου που θα συζητηθεί στην ολομέλεια.

«Θα ετοιμάσουμε διάταξη – ίσως τη φέρουμε και στην ολομέλεια στη συζήτηση περί του δικαίου του ανταγωνισμού που έχουμε την άλλη βδομάδα, αν προλάβουμε, γιατί αυτό θέλω πολύ να το κάνω – όπου θα δοθεί η δυνατότητα στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και Εμπορίου να κάνει έλεγχο και να βάζει πρόστιμα μέσω των social media και των αναρτήσεων που κάνουν στα social media διάφοροι που πηγαίνουν στα σπίτια και κουρεύουν ή φτιάχνουν νύχια κλπ. και διαφημίζουν «Δείτε τι ωραία που το κάνω. Πηγαίνω και στο σπίτι».

Προσέθεσε ότι σε αρκετές περιπτώσεις «εάν ψάξουμε αυτόν που το ανεβάζει ή την κυρία που διαφημίζει αυτήν που ήρθε σπίτι της αν έχει ΑΦΜ επαγγελματικό, αν κόβει απόδειξη, αν πληρώνει εφορία, διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει κανένας».

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι αφενός τίθεται ένα ζήτημα απώλειας φορολογικών εσόδων για το κράτος, αλλά διευκρίνισε ότι «εμένα με απασχολεί περισσότερο ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργείται από αυτούς που πηγαίνουν στα σπίτια, δουλεύουν μαύρα και άρα μπορούν να έχουν λιγότερο κόστος, να παίρνουν λιγότερα χρήματα από αυτούς που τους παρέχουν την υπηρεσία και άρα να ανταγωνίζονται αθέμιτα τους άλλους που έχουν φτιάξει καταστήματα κι έχουν έναν σωρό έξοδα. Πιστεύω όταν έρθει αυτή η διάταξη να την ψηφίσουν και τα υπόλοιπα κόμματα» κατέληξε.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο