Επίσκεψη του Νίκου Καραθανασόπουλου στη Ζάκυνθο

Σήμερα επισκέπτεται τη Ζάκυνθο ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος ΚΕ και βουλευτής Αχαίας του ΚΚΕ.

Θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, με τη Διοίκηση του σωματείου οδηγών Λεωφορείων ΚΤΕΛ και τους απολυμένους οδηγούς στις 2 το μεσημέρι στο κτήριο του ΕΚΖ. Στις 3 το μεσημέρι θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου στο κτήριο του ΕΚΖ.

Στην ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Ζακύνθου του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Βουλευτή, αναφέρεται: «Η προσπάθεια ευθείας συσχέτισης από τη μεριά της “ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” του προβοκατόρικου βανδαλισμού των λεωφορείων είναι άθλια και συκοφαντική. Επιχειρεί να φορτώσει στους απολυμένους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες. Αν ψάχνουν για αφορμές να αντιπαραβάλλουν στην πρακτική τους που στο όνομα των κερδών τους αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους, δεν θα τις βρουν από τη δράση του εργατικού κινήματος. Ο αγώνας να παρθούν πίσω οι απολύσεις των 8 εργαζομένων είναι δίκαιος όσες προβοκάτσιες και αν στηθούν για να τον συκοφαντήσουν».

ΚΑΛΕΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Την ίδια ώρα η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά να συνεδριάσει άμεσα για το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Την στιγμή που οι τοπικές συγκοινωνίες στο νησί έχουν υποβαθμιστεί πλήρως, η Διοίκηση του ΚΤΕΛ Ν. Ζακύνθου Α.Ε. απολύει 8 εργαζόμενους.

Η απόφαση αυτή έρχεται την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία των χωριών του νησιού μας εξυπηρετείται με 2 μόλις δρομολόγια την ημέρα και μάλιστα όχι όλες τις ημέρες της εβδομάδας, ενώ δεν υπάρχει δρομολόγιο που να εξυπηρετεί τη μετακίνηση από και προς το νοσοκομείο Ζακύνθου. Την ίδια στιγμή που ηλικιωμένοι, συνταξιούχοι, ΑμΕΑ αλλά και εργαζόμενοι υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία για τις μετακινήσεις τους ή υποχρεώνονται να πληρώνουν ταξί. Την ίδια στιγμή που στα σχολικά δρομολόγια οι μαθητές συνωστίζονται με κίνδυνο την μεγαλύτερη διασπορά του κορονοϊού, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ταλαιπωρούνται αδικαιολόγητα όταν με ένα λεωφορείο καλύπτονται σχολεία διαφορετικών περιοχών και χωριών.

Κύριε Πρόεδρε, με βάση όλα τα παραπάνω, ζητούμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα “Πλήρης ενημέρωση για τα προβλήματα στις τοπικές συγκοινωνίες και σχετική λήψη αποφάσεων για τα αστικά δρομολόγια του νησιού μας, αλλά και για στήριξη του σωματείου εργαζομένων του ΚΤΕΛ Ν. Ζακύνθου στα δίκαια αιτήματα τους, για την ανάκληση των απολύσεων”, διαφορετικά να τεθεί αυτό ως πρώτο θέμα στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συζήτηση να παρευρεθούν εκπρόσωποι όλων των ενδιαφερόμενων φορέων, οργάνων και σωματείων (πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, Σωματείο εργαζομένων ΚΤΕΛ Ν.Ζακύνθου, Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Ζακύνθου, Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, ΕΛΜΕΖ, Ένωση Γονέων, Σύλλογος ΑμΕΑ, Σύλλογος Συνταξιούχων κα)».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο