Στο Κόπα Άφρικα ο πρώην προπονητής του ΑΠΣ Ογκ. Εγκουαβόν – Είναι τεχνικός στην Εθν. Νιγηρίας

Στις 13 Σεπτεμβρίου του 2018 έφερνε ο Στέλιος Γούναρης στο νησί μας τον Ογκουστίν Εγκουαβόν. Λίγοι ήξεραν την ιστορία του συγκεκριμένου τεχνικού και βετεράνου Νιγηριανού ποδοσφαιριστή. Έχοντας 49 διεθνείς συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 και μάλιστα ήταν στον τότε όμιλο της χώρας μας αλλά ενώ είχε συμμετοχή στα ματς με Βουλγαρία και Αργεντινή δεν έπαιξε στη νίκη επί της «γαλανόλευκης» με 2-0. Επίσης συμμετείχε και στη διοργάνωση του 1998 στη Γαλλία. Τα χρόνια πέρασαν και ο τώρα έμπειρος τεχνικός είχε αναλάβει πριν έρθει τη Ζάκυνθο πολλές αξιόλογες ομάδες, ενώ κάθισε και στον πάγκο της Εθνικής Νιγηρίας από το 2005-2007.
Τώρα ο πρώην τεχνικός του ΑΠΣ έχει αναλάβει αυτός την καθοδήγηση της Εθνικής Νιγηρίας και συμμετέχει μαζί της στο Κόπα Άφρικα που είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση της Αφρικάνικης Ηπείρου.

Μάλιστα η Νιγηρία ξεκίνησε με νίκη την πορεία της καθώς επιβλήθηκε της Αιγύπτου σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι με 1-0. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σκόραρε ο Ικεανάτσο.
Πρόκειται για μια τεράστια τιμή για το νησί μας η παρουσία του Ογκουστίν Εγκουαβόν στο Κόπα Άφρικα.
Μάλιστα ο σύλλογος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός λέγοντας: «AUGUSTINE EGUAVON!!!! Προπονητής της Εθνικής Νιγηρίας για δεύτερη φορά. Συμμετοχές σε δύο Παγκόσμια κύπελλα σαν ποδοσφαιριστής. Αμέτρητες διακρίσεις σε όλο τον κόσμο σαν παίκτης αλλά και προπονητής, αλλά και τεχνικός του ΑΠΣ Ζάκυνθος 2018-2019».
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ζάκυνθος έχει φέρει σπουδαίες προσωπικότητες στο νησί μας και αυτό έχει στόχο να κάνει και στο μέλλον.

Aκολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο