Άνοδος για το τμήμα στίβου της ΑΓΕΖ – Σκαρφάλωσε στην 56η θέση στη χώρα με 1.467 βαθμούς

Πολλά και σπουδαία βήματα προς τα μπροστά έκανε το τμήμα στίβου της ΑΓΕΖ καθώς κατέκτησε την 56η θέση σε όλη τη χώρα καθώς συγκέντρωσε 1.467 βαθμούς. Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία σε μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας, με τους αθλητές από το νησί μας να τα δίνουν όλα και να δικαιώνονται εν τέλει από την προσπάθεια τους. Θυμίζουμε ότι πέρσι η ΑΓΕΖ ήταν 68η, οπότε κέρδισε 12 θέσεις και έδειξε ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Όσον αφορά τους αθλητές που διακρίθηκαν από την ΑΓΕΖ, αυτοί είναι οι εξής: Ρωξάνη Μαρίνου (2η στο ακόντιο στο Πανελλήνιο Κ18 και 3η στον ακόντιο στο Πανελλήνιο Κ20. Επίσης συμμετοχή στη Διεθνή Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου), Μάρα Μάρλη (3η στα 3.000μ. στιπλ – Πανελλήνιο Κ23 και 6η στα 3.000μ. στίπλ – Πανελλήνιο Γυναικών. Έχει πάρει μεταγραφή στον Α.Σ.Σ. Αλέξανδρο Μακεδονίας), Παναγιώτης Μεράϊ (2ος στη Δισκοβολία και 3ος στη Σφαίρα – Πανελλήνιο Κ16), Ρόμπερτ Μούσα (3ος στη Δισκοβολία – Πανελλήνιο Κ16), Στέφη Σούλη (4η στα 2.000μ. με φυσικά εμπόδια – Πανελλήνιο Κ16), Διονύσης Ζούγρας (5ος στο Μήκος και στα 150 μέτρα – Πανελλήνιο Κ16), 4Χ80μ. Κορίτσια – 5η θέση (Θεοδώση Αρτ., Ακτύπη Ερ., Παπαδάτου Αλκ., Ψάρρη Δ. – Πανελλήνιο Κ16), Διονύσης Αρβανιτάκης (7ος στα 110μ. εμπόδια – Πανελλήνιο Κ18), Δήμητρα Μωραΐτη (7η στα 2.000μ. στίπλ – Πανελλήνιο Κ18) Πέτρος Στρούζας (9ος στα 2.000μ. στίπλ – Πανελλήνιο Κ18), 4Χ400 κοριτσιών – 8η θέση (Καραμαλίκη Α., Ακτύπη Αλ., Μωραΐτη Δ., Σεμιτεκόλου Κατ.).

Όσον αφορά τα συνολικά στατιστικά η ΑΓΕΖ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κάτω των 18 ετών κατέκτησε την 55η θέση με 11 βαθμούς, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κάτω των 16 ετών ήταν 12η θέση με 42 βαθμούς, στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κάτω των 16 ετών ήταν 4η με 70 βαθμούς, στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κάτω των 18 ετών ήταν 2η με 172 βαθμούς φτάνοντας σε εξαιρετική διάκριση, ενώ τέλος στο Διασυλλογικό Ανδρών Γυναικών ήταν 9η με 73 βαθμούς. Τέλος στην Περιφέρεια ο σύλλογος ήταν στην 7η θέση φτάνοντας σε εξαιρετική επιτυχία. Καλύτερη ομάδα ήταν η Ολυμπιάδα που ήταν 13η σε όλη την Ελλάδα.

Στην ενημέρωση της το τμήμα στίβου της ΑΓΕΖ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν τον σύλλογο, ενώ υπενθύμισε στον Δήμο Ζακύνθου και το θέμα της επισκευής της αίθουσας ενδυνάμωσης των αθλητών.
«Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και είναι κοντά στον σύλλογο, τους Διευθυντές των Δημοτικών σχολείων και τους συναδέρφους γυμναστές που μας διευκολύνουν στη διεξαγωγή των τεστ ανίχνευσης ταλέντων. Ευχαριστούμε επίσης το Δήμο Ζακύνθου για την επισκευή της προσωρινής αίθουσας ενδυνάμωσης των αθλητών, τον υπεύθυνο του Δημοτικού Σταδίου για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και περιμένουμε από το Δήμο και προσωπικά τον κο Δήμαρχο να δώσει στα παιδιά σε χρήση την αίθουσα ενδυνάμωσης που στεγάζεται στη Νότια κερκίδα του σταδίου και από το σεισμό του 2018 είναι ανενεργή».

Το τμήμα στίβου ολοκλήρωσε άλλη μια εξαιρετική σεζόν και στοχεύει να συνεχίσει έτσι και τα επόμενα χρόνια ώστε να πάει ακόμα πιο ψηλά στη γενική κατάταξη.

Aκολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο