Το άνοιγμα των σχολείων | Γράφει ο Διονύσης Ιθακήσιος

themamagers

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς παράταση των διακοπών, ήταν η σωστή. Πίστευα ότι μια παράταση των διακοπών για μια ακόμη εβδομάδα, εν μέσω τεράστιας εξάπλωσης της νέας μετάλλαξης, δεν θα ήταν λάθος και δεν χάθηκε και ο κόσμος. Όμως η επιτροπή των ειδικών και η κυβέρνηση που πήρε τελικά την απόφαση είχαν την άποψη ότι τα σχολεία επιβάλλεται να ανοίξουν, όπως το έπραξαν και άλλες χώρες.
Τελικά με το πέρας της πρώτης ημέρας λειτουργίας, φαίνεται ότι είχαν δίκιο και το ρίσκο που πήραν τους βγήκε. Φυσικά είχαν και τα εφόδια για να υποστηρίξουν αυτό το άνοιγμα. Τα τεστ για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως και την εμπειρία που έχει πλέον αποκτηθεί. Τελικά η συνεργασία όλων βοήθησε πρώτον να λειτουργήσουν σχεδόν χωρίς προβλήματα τα σχολεία της χώρας, αλλά και να καταμετρηθεί ένας μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στην εκπαιδευτική κοινότητα, που χωρίς τα τεστ, θα έμενε κρυφός. Έγιναν ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, διαγνώστηκαν πάνω από δεκαπέντε χιλιάδες κρούσματα. Αριθμός σημαντικός που δείχνει στοιχεία στους ειδικούς για τη διασπορά στην κοινότητα με τις κατάλληλες αναγωγές. Τώρα τα τεστ στην εκπαίδευση θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα, θα βγουν καινούργια στοιχεία και φυσικά θα διαμορφωθεί και ένα νέο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολικών μονάδων, αν αυτό απαιτηθεί.

Θετικό, λοιπόν, το πρώτο βήμα, ας ευχηθούμε και τα επόμενα να είναι εξίσου θετικά, ώστε να δούμε φως στο τούνελ της πανδημίας, αρκεί να μην έχουμε απρόοπτα που θα μας χαλάσουν την ελπίδα. Το ότι πέτυχε η χθεσινή πρώτη ημέρα ανοίγματος της εκπαίδευσης, δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός ή μια καλή συγκυρία. Οφείλεται στη σωστή και με αυταπάρνηση λειτουργία των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων κυρίως όμως των Διευθυντών των σχολείων, που συντόνισαν, εκπαιδευτικούς, γονείς, δήμους, σχολικές επιτροπές και κάθε εμπλεκόμενο, ώστε τίποτα να μην λείψει και όλα να εξελιχθούν ομαλά.
Από το πρωί, τα κανάλια με τις πρωινές τους εκπομπές, περίμεναν να καταγράψουν ελλείψεις και προβλήματα, ευτυχώς για τα σχολεία, δυστυχώς για τις εκπομπές, όλα κυλούσαν ομαλά και σιγά σιγά έφευγε από την επικαιρότητα το θέμα του ανοίγματος των σχολείων. Δυστυχώς μόνο το αρνητικό πουλάει και τα θετικά βγαίνουν από την επικαιρότητα. Αυτή είναι η αλήθεια για την τηλεθέαση και εμάς τους τηλεθεατές. Ας μη χάσουμε όμως την ουσία και τη μεγάλη εικόνα μπροστά στις γνωστές μικρότητες. Τα σχολεία άνοιξαν, τα πράγματα πήγαν καλά, μακάρι να συνεχιστεί αυτό. Η κυβέρνηση ας έχει το νου της πρώτα να κάνει διορθωτικές κινήσεις αν χρειαστούν και να επαινέσει δημόσια τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, κυρίως τους διευθυντές, γιατί χωρίς αυτούς το σημερινό εγχείρημα δεν θα είχε στεφθεί με επιτυχία.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο