Αυστηρά μέτρα για τον Απολλοφάνους | Δ. Παναγιωτόπουλος: «Δυσκολευόμαστε να έχουμε πλήρεις προπονήσεις»

Με πολλές δυσκολίες ξεκίνησε το 2022 για τον σύλλογο πολεμικών τεχνών Απολλοφάνους Φιλόξενο καθώς οι περιορισμοί λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και η διασπορά των κρουσμάτων στο νησί μας εμποδίζουν την προετοιμασία για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που έρχονται στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.
Όπως εξήγησε ο προπονητής του συλλόγου Δημήτρης Παναγιωτόπουλος για να ξεκινήσει προπονήσεις η αγωνιστική ομάδα έπρεπε όλοι οι αθλητές να υποβληθούν σε rapid test.
«Τα μέτρα που τηρώ είναι αυτά που μας επιβάλει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Πριν ξεκινήσουν τα σχολεία για την αγωνιστική ομάδα είπα στους αθλητές ότι όλοι έπρεπε να φέρουν rapid και όχι self test. Έγινε με τη σύμφωνη γνώμη και των γονιών. Επίσης από σήμερα θα ξεκινήσουν τα υπόλοιπα τμήματα κανονικά, εφαρμόζοντας αυτά που ζητάει η Γ.Γ.Α.».
Να σημειώσουμε ότι 22-23 Ιανουαρίου ο Απολλοφάνους συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 21 και -21 ετών στο Αιγάλεω στην κατηγορία fighting στο Ζίτσου ενώ από 27-30 του μήνα θα ταξιδέψει στα Χανιά της Κρήτης για το δεύτερο κομμάτι του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και τις πιο μικρές κατηγορίες (από -8 μέχρι -18 ετών).
Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτόπουλος οι περιορισμοί του κορωνοϊού δεν επιτρέπουν οι προπονήσεις να είναι ολοκληρωμένες, ενώ τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν σε αθλητές δυσκολεύουν την κατάσταση.
«Τα μέτρα του κορωνοϊού δεν αφήνουν να έχουμε πλήρεις προπονήσεις. Αρκετοί αθλητές ήταν με κορωνοϊό ή τραυματίες και θα είναι μια κουτσουρεμένη χρονιά. Θα προσπαθήσουμε να συμμετέχουμε στις διοργανώσεις που έρχονται. Έχουμε προβλήματα δεν έχουν έρθει αθλητές για προπόνηση λόγω κρουσμάτων και πρόκειται για καλούς αθλητές. Θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι δεν είναι μάλιστα χρονιά μεγάλων προσδοκιών από τη στιγμή που οι δυσκολίες λόγω της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας είναι μεγάλος.
«Στόχος είναι να συμμετάσχουμε. Έχουμε πολλούς αθλητές που θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στις μικρές ηλικίες και εκεί επίσης δεν περιμένουμε πολλά πράγματα».
Ο Απολλοφάνους Φιλόξενος έχει συνεχή και εξαιρετική παρουσία σε διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις και παρά τα προβλήματα που υπάρχουν και φέτος θα εκπροσωπήσει με περηφάνεια και προσδοκίες τη Ζάκυνθο.