Πρακτορείο Not Just Travel – Ανακάμπτει η εμπιστοσύνη στα ταξίδια μετά τα Χριστούγεννα

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Homeworking Not Just Travel ισχυρίζεται ότι οι πωλήσεις του την εβδομάδα μετά τα Χριστούγεννα αυξήθηκαν κατά περίπου 50% από έτος σε έτος, με σχεδόν τις μισές (43%) κρατήσεις να αφορούν ταξίδια τις επόμενες 12 εβδομάδες.

Ο Steve Witt, συνιδρυτής του Not Just Travel, είπε ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών για τα ταξίδια στο εξωτερικό αυξάνει «καθώς τα νέα γύρω από την παραλλαγή Omicron του Covid γίνονται πιο θετικά».

Είπε: «Οι άνθρωποι θέλουν να δραπετεύσουν και να απολαύσουν τη ζεστασιά και τον ήλιο. Δεν ανησυχούν για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που προβλέπουμε ότι θα χαλαρώσουν. Οι προ-χριστουγεννιάτικες εκπτώσεις μειώθηκαν επειδή τότε η κατάσταση ήταν ακόμα αβέβαιη και ο κόσμος περίμενε τις ενισχυτικές δόσεις. Τώρα καθώς τα πράγματα προχωρούν, η εμπιστοσύνη χτίζεται ξανά. Το παραδοσιακό μοντέλο των αιχμής των πωλήσεων, όπου υπάρχει τεράστια βιασύνη για κρατήσεις από την Boxing Day και μετά, έχει επίσης αλλάξει. Δεν θα δούμε τόσο μεγάλη, ακραία κορυφή τον Ιανουάριο. Οι κορυφές του 2022 θα είναι επιμήκεις, αλλά θα δούμε ξανά μεγάλη αύξηση για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.”

Το πρακτορείο λέει ότι τα ταξίδια στη Λαπωνία για τα Χριστούγεννα του 2022 έχουν σχεδόν εξαντληθεί και οι πωλήσεις κρουαζιέρας έχουν τετραπλασιαστεί σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι χάρη στα ‘seacations’ που έγιναν το Καλοκαίρι του 2021.

Ωστόσο, ο Witt προειδοποίησε για περιορισμένη διαθεσιμότητα καθώς οι ακυρώσεις το 2021 σημαίνουν ότι υπάρχει πίεση σε ξενοδοχεία, θέρετρα και αεροπορικές εταιρείες για χωρητικότητα.

Το Ντουμπάι ήταν ο προορισμός με τις κορυφαίες πωλήσεις του Not Just Travel την ημέρα των Χριστουγέννων και η Ισπανία και τα Κανάρια Νησιά ήταν τα best-seller κατά την τελευταία εβδομάδα του έτους.

Πηγή:money-tourism.gr