Χρ. Τετράδη: «Θα πρέπει να αποφασίσουμε τη στρατηγική μας για τη Ζάκυνθο»

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2021
«Κλείσαμε με τα χαμηλότερα κατ’ αναλογία έσοδα στην Ελλάδα»

Η Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, Χριστίνα Τετράδη, έκανε έναν σύντομο απολογισμό στην «Ημέρα» για τη δύσκολη χρονιά που πέρασε, ανέλυσε τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα και παράλληλα έδωσε μία εικόνα για αυτά που θα πρέπει να αλλάξουν άμεσα, ακόμα και στο 2022 προκειμένου το τουριστικό προϊόν της Ζακύνθου να γίνει πιο ελκυστικό.
«Το 2021 έφυγε αφήνοντας μας μια γλυκόπικρη γεύση. Είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Ήταν μία χρονιά, η οποία τουριστικά ξεκίνησε άσχημα και εξελίχθηκε καλά φέρνοντας μας χαμόγελα, αλλά δυστυχώς έκλεισε με αρνητικά νούμερα και επιπτώσεις στον τουρισμό. Όσον αφορά τη Ζάκυνθο, σε επίπεδο τουριστικών επιδόσεων, λόγω της εξάρτησης της από τη βρετανική αγορά, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου είχε και τα αντίστοιχα χαμηλά νούμερα, τα οποία καλύφθηκαν από άλλες αγορές όπως η Πολωνική, όμως το κενό δεν μπόρεσε τελικά να καλυφθεί, αναγκαζόμενοι να λειτουργήσουμε με ειδικές προσφορές και μεγάλες εκπτώσεις στις τιμές των συμβολαίων. Κλείσαμε με τα χαμηλότερα κατ’ αναλογία έσοδα στην Ελλάδα».
Σε ότι έχει να κάνει με τα προβλήματα στο νησί μας, τα οποία επηρεάζουν την τουριστική ανάπτυξη, σημείωσε ότι πρέπει να βελτιωθούν άμεσα οι υποδομές. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις εξελίξεις που αφορούν στην διαχείριση του Ναυαγίου, σημειώνοντας ότι δόθηκε η δυνατότητα να βρεθεί μία λύση μέσω της Επιτροπής. «Στα βασικά προβλήματα υποδομών συνεχίζουμε να έχουμε βασικές ελλείψεις σε ότι αφορά την ύδρευση, την αποχέτευση, τα σκουπίδια, τον φωτισμό των δρόμων. Επίσης και το θέμα του Ναυαγίου παραμένει μέχρι στιγμής άλυτο. Η παρέμβαση της κυβέρνησης στο τελευταίο νομοσχέδιο με την σύσταση της Επιτροπής, μας δίνει την ελπίδα ότι τα πράγματα θα ξεκινήσουν να μπαίνουν σε μια σειρά».
Η κ. Τετράδη σημείωσε ότι αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να υπάρξει μία συγκεκριμένη στρατηγική και στόχευση για το τουριστικό προϊόν της Ζακύνθου.
«Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι πρώτα από όλα η νοοτροπία μας. Δυστυχώς η τουριστική συνείδηση στη Ζάκυνθο υπολείπεται. Θα πρέπει να αποφασίσουμε τη στόχευση και τη στρατηγική μας για τη Ζάκυνθο. Είναι ένα νησί πλούσιο σε ιστορία, πολιτισμό, φυσικό περιβάλλον, φυσικές ομορφιές, περιβαλλοντικές αναζητήσεις, μουσική, γαστρονομία και δράσεις. Με την κατάλληλη στόχευση θα μπορούσαν να φέρουν τη Ζάκυνθο στους πρώτους προορισμούς πανελλαδικά, όσον αφορά τη ζήτηση, αλλά και σε επίπεδο εσόδων».
Τέλος, σχετικά με την πανδημία και το πόσο μπορεί να επηρεάσει την επόμενη σεζόν, η κ. Τετράδη τόνισε: «Σίγουρα υπάρχει ανησυχία γιατί βλέπουμε ότι για ακόμα μια χρονιά ο κορωνοϊός και η εξέλιξη του είναι αυτά που θα καθορίσουν όχι μόνο τον τουρισμό αλλά και τις ζωές μας γενικότερα. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι τα πράγματα θα κινηθούν καλύτερα από πέρσι. Αυξάνεται το ποσοστό του κόσμου που εμβολιάζεται και τα νέα φάρμακα θα βοηθήσουν στο να απελευθερωθούν τα ταξίδια το καλοκαίρι».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο