Πρωτοχρονιά με το ΙΟΝΙΑΝ | Πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο περιφερειακός σταθμός ΙΟΝΙΑΝ έχει φροντίσει να προσφέρει αυτές τις γιορτινές μέρες ένα άκρως απολαυστικό μουσικό πρόγραμμα.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 1 Ιανουαρίου στις 17:00 και την Κυριακή 2 Ιανουαρίου στις 16:30 θα προβληθεί η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που έδωσαν οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος και η Ροδάμπελος εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου των Ξένων.

Οι Τραγουδιστάδες με μαέστρο τον Νίκο Γράψα και η Ροδάμπελος με μαέστρο την Ανδριανή Λυκούρεση, θα προσφέρουν στους τηλεθεατές μια μοναδική βραδιά, με εντελώς δυτικότροπο πρόγραμμα, πλαισιωμένο με ήχους παράδοση.
Οι σολιστ, Γιάννης Γιατράς και Ανδριανή Λυκούρεση, αποδίδουν το Panis Angelicus και το Ave Maria! Τις απαγγελίες έκαναν η Μελισσάνθη Γραψα και ο Νίκος Ξένος. Στη συναυλία συμμετείχαν τρεις μουσικοί εκτελεστές της Φιλαρμονικής του Δήμο Ζακύνθου.

Το Πρόγραμμα
1. Η Παρθένος σήμερον, Ρωμανός ο Μελωδός (6ος αι). Κοντάκιο κατά το ζακυνθινό ιδίωμα
2. Άναρχος Θεός, Ελληνικά Κάλαντα
3. A la nanita nana, Ισπανικά Κάλαντα
4. La Strina, κάλαντα salentina και ελληνόφωνα
5. Ύμνος στην Παναγία, στίχοι Ανδρέας Σούρμπης Λυκούρεσης
Κείμενο Απόστολος της Αγάπης
6. Dona Nobis Pacem, W. A. Mozart (1750-1786)
7. Carol of the bells, Mykola Leontovych (1914)
8. White Christmas, Irving Berlin (1942)
Κείμενο Αυτό το αστέρι είναι για όλους μας, Τ. Λειβαδίτης
9. Panis Angelicus, St Thomas Aquinas(1225-1274), Cesar Frank (1872)
10. Ave Maria, Giulio Caccini (1545-1618)

Η όπερα «Μάρκος Μπότσαρης» του Παύλου Καρρέρ
Επίσης, την Κυριακή 2 Ιανουαρίου στις 17:30 θα προβληθεί η όπερα «Μάρκος Μπότσαρης» του Παύλου Καρρέρ. Ένα μελόδραμα σε τέσσερις πράξεις, που κάνει μια εξιστόρηση της πορείας και της δράσης του Μάρκου Μπότσαρη κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας.
Μία μαγευτική μουσική συνάντηση με τη συμμετοχή κορυφαίων μονωδών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την 50μελή Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, τη σύμπραξη επαγγελματιών μουσικών εγνωσμένου κύρους από την Αθήνα, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Βύρων Φιδετζή, καθώς και τη συμμετοχή 55μελούς χορωδίας αποτελούμενης από μέλη της χορωδίας «Cantelena», μέλη της Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Δήμου Πατρέων και από ανδρικό χορωδιακό σύνολο από την Αθήνα.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο