Στο τεύχος του περιοδικού Στιγμές που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου μαζί με την εφημερίδα ΗΜΕΡΑ παρουσιάζεται η ζακυνθινή οικογενειακή επιχείρηση ▬PIPERIS est 1979▬ με παράδοση στην εκτροφή ζώων και διάθεσή τους στην αγορά για χοντρική και λιανική πώληση.
Οι οικογενειακές επιχειρήσεις ιδιαίτερα στην επαρχία έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταγωνίζονται κολοσσούς, και αυτό αποδεικνύεται από τη συνεχή και πολύχρονη παρουσία τους στην αγορά.
Μια τέτοια επιχείρηση είναι η “PIPERIS ” η πορεία της οποίας ξεκίνησε το 1979 με ιδιόκτητες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και πώληση κρέατος και σήμερα ηγείται στην χοντρική και λιανική πώληση κρέατος αλλά και στην ολοκληρωμένη στο χώρο της εστίασης..
►►►Ιστορία◄◄◄
Ενας μύθος που ξεκινά με εμπνευστή τον Διονύσιο Τσουκαλά – Πίπερη, Ιδρυτή και ψυχή της εταιρείας , ένας άνθρωπος με όραμα και αγάπη και μεράκι για την δουλειά του ο οποίος δουλεύοντας μέρα-νύχτα δημιούργησε μια πρωτοπόρα και καινοτόμα επιχειρηματική προσπάθεια , άγνωστη για εκείνη την εποχή για τα τοπικά δεδομένα με τεράστιες ιδιόκτητες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις , προσφέροντας στην τοπική κοινωνία υψηλή ποιότητα σε κρέατα και παρασκευάσματα δικής του παραγωγής.
Λίγο αργότερα εγκαινιάζει το πρώτο κρεοπωλείο και αναπτύσσει την επιχείρηση καθώς μπαίνει δυναμικά και στο χονδρεμπόριο. Γρήγορα το όνομα ΠΙΠΕΡΗΣ καθιερώνεται και γίνεται σημείο αναφοράς στο κρέας και την ποιότητα που προσφέρει.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη αναλαμβάνει ο γιός του Δημήτρης Πίπερης που κληρονομώντας το ίδιο πάθος, εξελίσσει και αναπτύσσει την οικογενειακή επιχείρηση στο τμήμα λιανικού εμπορίου με ένα σούπερ μάρκετ που μετρά ήδη 8 χρόνια συνεχόμενης επιτυχημένης λειτουργίας δίνοντας του παράλληλα το ερέθισμα να κάνει ακόμα ένα μεγάλο επιχειρηματικό βήμα δημιουργώντας ενα καινοτόμο κρεοπωλείο – delicatessen προσφέροντας εκτός από τα κρέατα δικής τους παραγωγής, αλλαντικά και τυριά από όλο τον κόσμο ενώ το 2020 ανοίγουν ένα δεύτερο κατάστημα, ακόμα πιο σύγχρονο και καλαίσθητο, πάντα με την προσωπική επίβλεψη και ευθύνη του πατέρα Διονύση και του γιού του Δημήτρη.
Βασική πηγή έμπνευσης και εξέλιξης της εταιρείας είναι η εμπιστοσύνη και στήριξη των ζακυνθινών, η οποία αποτελεί παράλληλα και δέσμευση για να προσφέρουν το καλύτεο δίνοντας μέγιστη σημασία στην ευχαρίστηση του πελάτη, φέρνουν στο πιάτο μας κρέατα και εδέσματα που εμπιστεύονται και οι ίδιοι για τις δικές τους οικογένειες. Με μότο ότι «η δύναµή µας είναι οι άνθρωποί µας» αυτή η φράση περιγράφει ακριβώς τη σχέση τους µε τους εργαζοµένους, αλλά και τους καταναλωτές.
Η συνταγή για ένα γευστικό γιορτινό τραπέζι ξεκινά από τα καταστήματα Piperis
Για τις ανάγκες τις φωτογράφισης του εξωφύλλου, που έγινε στο σπίτι της οικογένειας του Δημήτρη Τσουκαλά – Πίπερη επιστρατεύθηκε ο private Chef, Κωνσταντίνος Λιούμης (www.zantechefi.com), ο οποίος επιμελήθηκε το χριστουγεννιάτικο μενού και μοιράστηκε μαζί μας και εμείς με εσάς, ποια είναι τα κύρια συστατικά και η μαγική συνταγή για ένα πετυχημένο γιορτινό τραπέζι.
Σύμφωνα με τον chef οι εξαιρετικές πρώτες ύλες, τα ανώτερης ποιότητας προϊόντα και ο σεβασμός προς αυτά είναι το βασικότερο στοιχείο για ένα πολύ όμορφο και γευστικότατο γιορτινό τραπέζι.
Όταν προσθέσουμε σε αυτά την όμορφη διάθεσή μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τότε η επιτυχία της «συνταγής» είναι δεδομένη.
Και αυτά τα είχαμε στο σπίτι του Δημήτρη και της Άριας στο μέγιστο!
Τα πιάτα που δημιούργησα με τη βοήθεια του φοβερού μικρού Δημήτρη για το τραπέζι μας είναι:
►Ζεστή κρέμα από κάστανα και μανιτάρια με καρπάτσιο μαύρης τρούφας
►Κρέπες Φλωρεντιν με σπανάκι, μυρωνια και καπνιστό τυρί Μετσοβόνε
►Χοιρινό ρολό στη γάστρα
►Πατάτες βουτύρου
►Τσάτνεϊ σύκου με μπαχαρικά
►Γαλοπούλα ντόπια
►Ψητά μήλα γεμιστά με πουτίγκα από σταφίδες, καρύδια και Αυγουστιατη
Όλα τα υλικά που χρειάστηκαν τα προμηθευτήκαμε από το κατάστημα #piperis 1979 .
Για μένα λοιπόν προσωπικά ως μάγειρας, με ενδιαφέρει μέσα από τις καθαρές και γνήσιες γεύσεις να ευχαριστώ τους καλεσμένους μου και να τους δημιουργώ γαστρονομικές αναμνήσεις όμοιες με αυτές που είχαμε όλοι μας σαν παιδιά στα γιορτινά οικογενειακά τραπέζια.
Όμορφη και χαλαρή ατμόσφαιρα, ζεστασιά, καλομαγειρεμένο φαγητό με αρίστης ποιότητας υλικά και ενίοτε δημιουργικότητα και φαντασία.
Καλές Γιορτές,
Καλά Μαγειρέματα!