ΤΕ Ζακύνθου ΚΚΕ για ανεμογεννήτριες: «Καλούμε το λαό σε γενικό ξεσηκωμό – Να μην περάσουν τα σχέδιά τους»

Σε γενικό ξεσηκωμό καλεί τον ζακυνθινό λαό η ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ για τις ανεμογεννήτριες, ώστε «να μην περάσουν τα σχέδιά τους»¨.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρεται:

«Αξημέρωτα, σαν τους κλέφτες, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι υπό τον φόβο αντιδράσεων έφτασε στην Ζάκυνθο η πρώτη από τις τρεις ανεμογεννήτριες που έχουν προγραμματιστεί να εγκατασταθούν στο νησί. Οι “επενδυτές”, πατώντας πάνω στην νομιμότητα που έχουν εξασφαλίσει με τα κατά ευφημισμό νομοσχέδια προστασίας του περιβάλλοντος των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κερδοσκοπούν καταστρέφοντας ακόμη περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη περιοχή από τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών στο ΛΙΒΑ.

Η απελευθέρωση της Ενέργειας η οποία έχει την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύεται με την συνεχή και τεράστια αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος την τελευταία δεκαετία, που έχουν αυξηθεί πάνω από 150%! Με την άναρχη εγκατάσταση ανεμογεννητριών και τοποθέτησή τους σε όποια βουνοκορφή και κορυφογραμμή έχει μείνει προς το παρόν ακάλυπτη, με την δημιουργία ή ενίσχυση πλημμυρικών φαινομένων με την καταστροφή του περιβάλλοντος και άλλων τομέων της οικονομίας.

Σημαντικό ρόλο στην προώθηση της πολιτικής αυτής έχουν οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές που υπηρετούν την λογική «Ενέργεια εμπόρευμα και όχι αγαθό», την υποταγή της ανάπτυξης της επιστήμης και των δυνατοτήτων της χώρας στην ανάπτυξη με κριτήριο το κέρδος.

Είναι γνωστή η θέση της Περιφερειακής Αρχής (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) και η συμφωνία της με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα νησιά μας, όπως ακριβώς σχεδιάζουν οι επιχειρηματίες και η κυβέρνηση.

•Να μην επιτρέψουμε την τεράστια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή του τόπου μας.
•Να μην παραδοθούν τα δάση και τα βουνά της περιοχής στους επιχειρηματικούς ομίλους,
•Να μην επιτρέψουμε να παίζουν με την υγεία μας για τα κέρδη τους

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ – ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!»