Ο κορωνοϊός έφερε μεγάλες δυσκολίες σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους του νησιού μας. Ένας από αυτούς που ταλαιπωρήθηκαν αρκετά και έμεινε για δυο χρόνια εκτός αγωνιστικής δράσης ήταν ο Αλκίμαχος Ζακύνθου. Ο σύλλογος που ξεχωρίζει σε διοργανώσεις καράτε και Ταε Κβο Ντο επέστρεψε και πάλι στις επάλξεις καταφέρνοντας μάλιστα να κατακτήσει 9 μετάλλια στο Πανελλήνιο Κύπελλο «Κωνσταντίνος Θωμαΐδης».
Στους αγώνες που έγιναν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας συμμετείχαν 1.550 αθλητές, με 18 από αυτούς να είναι από τη Ζάκυνθο αγωνιζόμενοι με τον Αλκίμαχο.
Να πούμε ότι το Πανελλήνιο Κύπελο ονομάστηκε έτσι από τον αείμνηστο πρόεδρο και σημαντική προσωπικότητα του Ελληνικού Ταε Κβο Ντο Κωνσταντίνο Θωμαΐδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν λίγο καιρό.
Συνολικά ο Αλκίμαχος κατέκτησε 5 χρυσά, 2 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια πραγματοποιώντας συνολικά εξαιρετικές εμφανίσεις.
Για τον σύλλογο χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι εξής αθλητές: Διονυσία Ζούγρα – Κατηγορία Ανδρών/ Γυναικών, Ιωάννης Ζούγρας – Έφηβοι, Δημήτρης Ζούγρας – Παίδες, Διονύσιος Κλαυδιανός – Έφηβοι και Ντανιέλ Χοντάϊ – Έφηβοι.
Αργυρό μετάλλιο επίσης για τον Αλκίμαχο κατέκτησαν οι: Βασιλική Κλωναράκη – Κατηγορία Ανδρών/ Γυναικών και Πέτρος Κούτσης – Παίδες.
Τέλος χάλκινο μετάλλιο έφεραν οι: Χαράλαμπος Βισβάρδης – Έφηβοι και Σωκράτης Γουσέτης – Παίδες
Αξίζει να σημειωθεί ότι χάλκινο μετάλλιο έφερε για τη Ζάκυνθο και η Ουρανία Ρούσου, η οποία όμως ανήκει στην Αττική Δύναμη αλλά προπονείται με τον Αλκίμαχο.
Από εκεί και πέρα για τον σύλλογο αγωνίστηκαν και οι εξής αθλητές: Θεμιστοκλής Τσώλας, Νίκος Νταλάνης, Κωνσταντής Μποζίκης, Νελίνα Μπουρλέσσα, Κωνσταντίνα Λάγιου, Γκέρτι Λίκα, Διονύσιος Ζουπάνος, Ματέο Χοντάϊ, Νίκος Καψάσκης και Ιάσονας Καψάσκης.
Να πούμε ότι στον τελικό της κατηγορίας παίδων/ κορασίδων έφτασαν στα -37 κιλά οι Δημήτρης Ζούγρας και Πέτρος Κούτσης που έδειξαν για άλλη μια φορά ότι είναι εξαιρετικοί αθλητές.
Τέλος στην ενημέρωση του ο Αλκίμαχος ευχαρίστησε τόσο τους αθλητές όσο και τους γονείς για να μπορέσει να γίνει η διοργάνωση χωρίς προβλήματα.
«Οι προπονητές και το διοικητικό συμβούλιο συγχαίρουν όλους τους αθλητές για τις επιτυχίες τους την αγωνιστικότητα τους αλλά κυρίως για το ήθος τους και ευχαριστούν θερμά τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους και την συμπαράσταση τους σε όλους τους τομείς καθώς και όσους βοήθησαν για να εξελιχθουν ομαλά και με επιτυχία αυτοί οι αγώνες».