Δέσμευση Αρετάκη για άμεση έναρξη των έργων για Open Mall και Ταβουλάρη

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Τ.Σ. ΠΟΛΗΣ
•Πρόταση του Τ.Σ. να κλείσει η Αλ. Ρώμα από 7 Δεκεμβρίου έως 9 Ιανουαρίου
•Κ. Πέττας: «Η μόνιμη πεζοδρόμηση καθυστερεί λόγω επιρροών που δέχεται ο Δήμαρχος από συγκεκριμένα «κέντρα» της Αλ. Ρώμα»

Παρουσία του Δήμαρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, έγινε η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της πόλης την περασμένη Τετάρτη (24/11), κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα. Παρόντες, επίσης, στη συνεδρίαση ήταν η αντιδήμαρχος Ελατίων Β. Καψαμπέλης, ο Αντιδήμαρχος Αρκαδίων Δ. Κάνδηλας, ο Δημ. Σύμβουλος Γ. Μοθωναίος, αλλά και ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της πόλης, Κωνσταντίνος Πέττας, μίλησε στην «ΗΜΕΡΑ» για τα συμπεράσματα της συνεδρίασης και τόνισε ότι ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσουν άμεσα κάποια έργα στο πλαίσιο του «Open Mall», καθώς και η ανάπλαση της οδού Ταβουλάρη.
Πιο αναλυτικά, o κ. Πέττας σημείωσε: «Ο κ. Δήμαρχος είπε ότι η υλοποίηση του έργου της Ταβουλάρη θα ξεκινήσει άμεσα, όπως και κάποια έργα του Open Mall. Θεωρεί δεδομένο ότι θα γίνουν αυτά τα έργα και τόνισε ότι θα υλοποιηθούν επί δικής του θητείας».
Το Τ.Σ. προτείνει για τις ημέρες των γιορτών να γίνει και πάλι πεζόδρομος η Αλ. Ρώμα, ενώ όσον αφορά τη μόνιμη πεζοδρόμηση της οδού ο κ. Πέττας ανέφερε ότι ο κ. Αρετάκης δέχεται επιρροή από «κέντρα» της Αλ. Ρώμα… «Είπαμε για κάποιες αναπλάσεις και εξωραϊσμούς σε διάφορα σημεία της πόλης και προτείνουμε για τις εορταστικές εκδηλώσεις να κλείσει η Αλεξάνδρου Ρώμα για 20 μέρες. Αν το εγκρίνει το Τοπικό Συμβούλιο, δεν έχει πρόβλημα να το υλοποιήσει. Η πρόταση μας είναι από 7 Δεκεμβρίου έως 9 Ιανουαρίου. Μιλήσαμε βέβαια και για τη μόνιμη πεζοδρόμηση της Αλεξάνδρου Ρώμα και ο ίδιος είπε ότι πρέπει να γίνει τροποποίηση, ώστε να υλοποιηθούν οι δυο μελέτες της σήμανσης και κανονικής λειτουργίας πεζόδρομου. Είναι θέματα που έχει καθυστερήσει ο Δήμαρχος και λόγω επιρροών που δέχεται από συγκεκριμένα «κέντρα» της Αλ. Ρώμα καθυστερεί την υλοποίηση τους».
Για τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης, δήλωσε: «Μιλήσαμε για θέματα οδοποιίας, καθώς θα γίνουν παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης. Ο Δήμαρχος μας είπε ότι σκοπεύει να βάλει σταμπωτό σε μικρές γειτονιές και εμείς πιέζουμε για λιθόστρωτο. Μιλήσαμε επίσης για υπογειοποιήσεις κάδων και μας ενημέρωσε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει περίπου 150.000 ευρώ για το τεχνικό πρόγραμμα της πόλης σε κεντρικά σημεία για αυτό το έργο». Ο πρόεδρος του Τ.Σ. σημείωσε ότι η υπογειοποίηση πρέπει να προχωρήσει για το καλό της πόλης, ώστε να λυθούν μια καλή τα προβλήματα με την καθαριότητα.
«Ο Δήμαρχος παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθος προγραμματισμοί στην πεζή καθαριότητα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι πολύ κακή η εικόνα στην πόλη και στα τουριστικά σημεία και πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Εμείς τονίσαμε την ανάγκη προσλήψεων στον τομέα της καθαριότητας και να γίνει ένας καλύτερος προγραμματισμός με τις υπηρεσίες στο μέλλον, ώστε να μην δούμε ξανά τις τραγικές εικόνες του καλοκαιριού»
Έγινε επίσης αναφορά στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ το οποίο προγραμματίζεται να φτιαχτεί δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο, με τον Δήμαρχο να σημειώνει ότι χρειάζεται να γίνει Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ι.Ν. και του Δήμου, ώστε το έργο να γίνει με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, αλλά να υλοποιηθεί από τον Δήμο.

Όσον αφορά την παρουσία του Δημάρχου στη συνεδρίαση και τη συζήτηση που αναπτύχθηκε συνολικά για όλα τα θέματα ο κ. Πέττας είπε: «Ο Δήμαρχος έδειξε ενδιαφέρον να παραστεί στο συμβούλιο και να παρίσταται και στο μέλλον … Μιλήσαμε για τα θέματα που αντιμετωπίζει η πόλη, για τις υποδομές και την καθημερινότητα των πολιτών. Ο ίδιος έδωσε απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτήματα που θέσαμε και δείχνει τη διάθεση να αλλάξει οπτική αντιμετώπισης προς το Τοπικό Συμβούλιο και να μας χρησιμοποιήσει σαν συνεργάτη για να αλλάξει η καθημερινότητα».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο