Προάσκηση ετοιμότητας για σεισμό στο κτήριο της Π.Ε. Ζακύνθου | Το πρωί της Δευτέρας η μεγάλη άσκηση

•Προβληματισμός για την προσέγγιση των πυροσβεστικών
Στο πλαίσιο των δράσεων της Πράξης «Τηλέμαχος – Καινοτόμο Επιχειρησιακό Σύστημα Διαχείρισης Σεισμικού Κινδύνου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ, θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα (29/11) Άσκηση Ετοιμότητας για σεισμό στο κτήριο της Π.Ε. Ζακύνθου.

Σκοπός της άσκησης είναι να αναδειχτούν οι αδυναμίες στις δοκιμαστικές εφαρμογές του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης στον εργασιακό χώρο και στις διορθωτικές παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν, καθώς και τα προβλήματα που τυχόν προκύψουν μετά το τέλος του σεισμού, σε ότι αφορά την ασφαλή όδευση διαφυγής σε καθορισμένους χώρους καταφυγής και την απρόσκοπτη πρόσβαση στο χώρο του συμβάντος των δυνάμεων παροχής βοήθειας.
Στην Άσκηση Ετοιμότητας θα συμμετέχουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου, η Αστυνομική Δ/νση Ζακύνθου, το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, το ΕΚΑΒ, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας και οι Ιδιωτικές Δομές Υγείας.
Χθες το πρωί έγινε μία προάσκηση κατά τη διάρκεια της οποία διαπιστώθηκαν τα πρώτα προβλήματα που είχαν να κάνουν με την προσέγγιση του πυροσβεστικού οχήματος στο κτήριο.

ΔΗΛΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ…
Σπύρος Παυλογεωργάτος – Διοικητής Π.Υ. Ν. Ζακύνθου
«Σε γενικές γραμμές πήγε καλά η προσάσκηση. Εξετάσαμε διάφορα εναλλακτικά σενάρια για τον απεγκλωβισμό ατόμων από τον 1ο και 2ο όροφο του κτηρίου της Περιφέρειας και παράλληλα στην κατάσβεση πυρκαγιάς στον 1ο όροφο. Είχαμε μόνο κάποια προβλήματα στην προσέγγιση των οχημάτων στο κτήριο. Κατά τα άλλα, όλα κύλησαν ομαλά».

Νεκτάριος Τσώλος – Διοικητής Τροχαίας Ζακύνθου
«Είμαστε ευχαριστημένοι, βάσει των συνθηκών, με την προσέγγιση των οχημάτων. Να σημειώσουμε ότι κινήθηκαν αντίθετα στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Ευελπιστούμε σε ένα πραγματικό συμβάν να είναι έτσι ομαλά τα πράγματα, προκειμένου να προσεγγίζουν άμεσα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τα οχήματα άμεσης ανάγκης»

Κατερίνα Μοθωναίου – Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου
«Δεν είχαμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα ήταν στην αναστροφή που κάνουμε για να έρθει εδώ το πυροσβεστικό, δηλαδή, ανάποδα στην οδό Βενιζέλου. Υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα που το αντιμετωπίσαμε αμέσως. Η επέμβαση ήταν γρήγορη και άμεση και δεν είχαμε καθυστερήσεις. Αν υπάρξει ένα τέτοιο φαινόμενο θα πρέπει να έχουμε δυνατότητα άμεσης προσέγγισης»

Μαρία Μουζάκη – Προϊσταμένη Τμ. Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ζακύνθου
«Λαμβάνοντας υπόψη την καθημερινότητα της πόλης, τα διπλοπαρκαρισμάτα και τον κόσμο που έχει μάθει να αφήνει τα αυτοκίνητα οπουδήποτε, σε γενικές γραμμές, πήγαμε καλά. Πολύ καλά πήγαν, παρά τις δυσκολίες του χώρου μπροστά από την Περιφέρεια και οι απεγκλωβισμοί. Τη Δευτέρα θα συμμετέχουν όλοι και θα τα δούμε όλα στην πράξη».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο