Χρ. Κοντονής: «Περιμένουμε από τον Δήμαρχο να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του»

ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ
Από τις 4 Οκτωβρίου αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» η έγκριση της μελέτης και του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Επισκευή και συντήρηση δημοτικών οδών Δήμου Ζακύνθου», προϋπολογισμού 782.000,30 ευρώ με το ΦΠΑ. Στη μελέτη συμπεριλαμβάνονται τα οδικά έργα στον κεντρικό δρόμο του Καλαμακίου. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 180 ημέρες, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλαμακίου, Χρήστος Κοντονής, τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα να λυθεί ένα σημαντικό θέμα και τόνισε: «Μετά από πολύ καιρό που βγήκε η μελέτη και βγήκε σε δημοπρασία, ανοίχτηκαν οι προσφορές και με πληροφορίες που έχω βρέθηκε και ο ανάδοχος και τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη σύμβαση. Αν ο Δήμαρχος αποδεχθεί την έκπτωση του αναδόχου του έργου περιμένουμε να προχωρήσει και θα σταματήσουμε να έχουμε τροχαία και θανάτους κάθε χρόνο, όπως και να έχουμε διαλυμένα αυτοκίνητα από τις κακοτεχνίες. Πιστεύω ότι φέτος ο Δήμαρχος θα τηρήσει τον λόγο του και δεν θα κοιτάξει αν η έκπτωση είναι 2% πάνω ή κάτω από την προηγούμενη. Σημασία έχει η ανθρώπινη ζωή και είναι ανεκτίμητης αξίας. Πρέπει να προχωρήσει το έργο. Περνούν χιλιάδες οχήματα το καλοκαίρι και εξυπηρετεί πολλές περιοχές ο συγκεκριμένος δρόμος. Πρέπει η Δημοτική Αρχή να δείξει την ευαισθησία της και να υλοποιηθεί το έργο. Το υποσχέθηκε άλλωστε, ο Δήμαρχος όταν ήρθε και άκουσε τα αιτήματα μας. Είχε δει τα προβλήματα που υπάρχουν»

Η σημερινή συνεδρίαση του Τ.Σ.
Σήμερα συνεδριάζει το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού και στην Ημερήσια Διάταξη συμπεριλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα: η ονοματοδοσία των δρόμων Αι Γιάννη, Κούρου (περιοχή Λίμνη Μακρή), η διαπλάτυνση της οδού Σγουροπουλιάς (δρόμου Παναγίας) με σωληνωτό 70 μέτρων για τη διευκόλυνση διέλευσης οχημάτων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και η επισκευή και συντήρηση του δρόμου Πάστρα. Ο κ. Κοντονής δήλωσε για τη συνεδρίαση και τα θέματα που θα συζητηθούν: «Το Τοπικό Συμβούλιο μετά από πολύ καιρό θα συνεδριάσει την Παρασκευή και θα συζητήσουμε δυο θέματα που είναι σοβαρά και πρέπει να τα δει άμεσα ο Δήμος. Τι ένα έχει να κάνει με το σωληνωτό που χρειάζεται ο δρόμος στον Ι.Ν. Παναγίας. Πρέπει να γίνει η διαπλάτυνση του δρόμου. Ας κάνουμε τα μισά φέτος και τα άλλα μισά του χρόνου. Υπενθυμίζω ότι ο δρόμος έχει να συντηρηθεί 30 χρόνια. Είναι ένας δρόμος με πολλή κίνηση την καλοκαιρινή περίοδο και είναι ανάγκη να φτιαχτεί και πεζοδρόμιο. Είναι υψίστης σημασίας για το Καλαμάκι και ευελπιστούμε ο κ. Δήμαρχος να μας ακούσει».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο