Άμεση ανάγκη επικαιροποίησης της μελέτης!

protothema

Ένα ηχηρό καμπανάκι για την επόμενη μέρα ήταν τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου της Αντιπεριφερειάρχη και της Προϊσταμένης του Τμ. Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. για την ανάγκη επικαιροποίησης της μελέτης αντισεισμικού σχεδιασμού.
Ερωτηθείσα για αυτά τα πρώτα προβλήματα που διαπιστώνονται πριν ακόμα γίνει η άσκηση η κ. Μοθωναίου σημείωσε: «Είναι πολύ παλιά αυτή η μελέτη. Έχει επικαιροποιηθεί άλλες δύο φορές και σήμερα θα πρέπει να ξανά να επικαιροποιηθεί. Για παράδειγμα, χώρος συγκέντρωσης είναι βάσει του σχεδίου και το οικόπεδο στο οποίο έχει χτιστεί το Ειδικό Σχολείο. Άρα είναι υποχρέωση του δήμου να προβεί σε αυτή την ενέργεια, να επικαιροποιήσει τη μελέτη αυτή, ώστε να ξέρουν οι υπηρεσίες αλλά και οι πολίτες πως θα πρέπει να αντιδράσουν, πού θα πρέπει δηλαδή να πάνε μετά το σεισμό, αλλά και να οριστούν τα σημεία για να γίνουν ιατρεία, κλπ. Είναι ευθύνη του Δήμου, σε συνεργασία με μας, όπου κι αν χρειάζεται, να γίνει η επικαιροποίηση της μελέτης. Δεν έχει γίνει και πρέπει να γίνει. Για αυτό είπαμε ότι πρέπει να το διευρύνουμε για να δούμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Να ξέρουν και οι συμπολίτες μας πως θα πρέπει να αντιδράσουν. Στην πόλη τα προβλήματα είναι σαφώς μεγαλύτερα. Θα γίνει και μία καμπάνια ενημέρωσης και θα ζητήσουμε και τη συνεργασία του δήμου. Επίσης, θα ζητήσουμε να συμμετάσχει στην άσκηση ως παρατηρητής».
Με τις παραπάνω διαπιστώσεις δεν θέλει κανείς να δημιουργήσει πολιτική κόντρα… Είναι μία σκληρή αλήθεια και προφανώς, η δημοτική αρχή πρέπει άμεσα να πράξει τα δέοντα. Με ενδιαφέρον περιμένουμε και τα υπόλοιπα προβλήματα που θα παρουσιαστούν κατά την προάσκηση και κατά την άσκηση, ώστε να δούμε ποιες θα είναι, στη συνέχεια, οι πρωτοβουλίες των αρχών για να τα διορθώσουν…

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο