«Στην Αλάνα της Ζωής» του Γιάννη Μουζάκη – Μποζώνου

«Στην Αλάνα της Ζωής». Αυτός είναι τίτλος που διάλεξε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ζακύνθου Γιάννης Μουζάκης – Μποζώνος να δώσει στο βιβλίο του, στις σελίδες του οποίου μπορεί κανείς να γνωρίσει καλύτερα μια άλλη πτυχή του ποδοσφαίρου του νησιού μας και τις παλαιότερες εποχές του.
Ο Γιάννης Μουζάκης που υπήρξε επί σειρά ετών παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ιστορικού ΑΠΣ Ζάκυνθος, αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια και στην Πάτρα, εξιστορεί το ποδόσφαιρο της προπολεμικής και μεταπολεμικής περιόδου μέχρι που ο ίδιος «κρέμασε» τα παπούτσια του. Αναφέρεσαι σε προσωπικές του στιγμές μέσα από το χώρο του ποδοσφαίρου με πλούσιο και συνάμα σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τις εποχές που έζησε και μεσουράνησε ως ποδοσφαιριστής. Μεταφέρει, επίσης, την εμπειρία του από την δυναμική παρουσία του στα κοινά του τόπου. Να σημειωθεί ότι για αρεκτά χρόνια ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων του ιστορικού ΑΠΣ Ζάκυνθος.
Το βιβλίο προλογίζουν οι Άκης Λαδικός, Μάκης Μπετίνης, Μάκης Πυλαρινός και Νίκος Κοντονής.

Ο Άκης Λαδικός έγραψε: Οι ήρωες της γειτονιάς.
Δεκαετία εβδοµήντα. Μια διαφορετική κοινωνία, οι τηλεοράσεις στο νησί µετρώνται στα δάχτυλα των δύο χεριών, αυτοκίνητα λίγα και η διέξοδος των παιδικών µας χρόνων ακούει στην λέξη µπάλα. Ατελείωτες ώρες στο γυµναστήριο του Γυµνασίου, στην Αγία Τριάδα, στην πλατεία, στα χωριά και όπου υπήρχε αλάνα.
Οι παραστάσεις µας προέρχονταν µόνο από τους ποδοσφαιριστές της τοπικής οµάδας. Κάθε Κυριακή γεµίζαµε το γήπεδο παρακολουθώντας τον Μποζωνο, τον Καπανδρίτη, τον Ζαµόρα, τον Πισκαρδέλλη, τον Κωστάκη κ.α. Την επόµενη µέρα στο αυτοσχέδιο γήπεδο ή στο προαύλιο του σχολείου προσπαθούσαµε να µιµηθούµε τις κινήσεις τους και τα κατορθώµατα τους στο ξερό γήπεδο του Εθνικού Σταδίου. Ήταν οι ήρωες της γειτονιάς!!!
Ο Γιάννης Μουζάκης (Μποζώνος), ήταν ένας από τους στυλοβάτες της Χρυσής οµάδας του ΑΠΣ Ζάκυνθος, στην δεκαετία του’70. Αγαπήθηκε από την τοπική κοινωνία η οποία τον εξέλεξε και δύο φορές µέλος του Δηµοτικού Συµβουλίου του Δήµου Ζακυνθίων.
Στο ανά χείρας βιβλίο ο Μουζάκης ξετυλίγει την ιστορία του Ζακυνθινού ποδοσφαίρου µέσα από την δική του συµµετοχή σε ιστορικές στιγµές του τοπικού αθλητισµού.
Γιάννη, σ’ευχαριστούµε για τις αναµνήσεις!!!

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο