Ενθαρρυντικά μηνύματα για τη Jet 2 – 13% περισσότερες θέσεις το επόμενο καλοκαίρι από εκείνο του 2019

Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα μηνύματα για την Jet2, για το 2022, με την εταιρία να κάνει λόγο για επιστροφή σε κανονικές λειτουργίες και όγκους πελατών, ανακοινώνοντας, παράλληλα, 13% περισσότερες θέσεις το καλοκαίρι του 2022, έναντι του 2019.

Αυτά, σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Jet2, Philip Meeson, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 6μήνου του εισηγμένου ταξιδιωτικού ομίλου. “Η τρέχουσα χωρητικότητα θέσεων για το καλοκαίρι του 2022 ανέρχεται σε επίπεδα 13% υψηλότερα, σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019. Αντίστοιχα, οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022, εκ των οποίων κι αυτές που αφορούν πακέτα διακοπών υπερτερούν, με αποτέλεσμα να παραμένουμε αισιόδοξοι ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα βιώσουμε μια επιστροφή στην κανονική μας λειτουργία και σε κανονικά επίπεδα επιβατικής κίνησης”, δήλωσε ο Meeson.

Η Jet2 εκτιμά ότι θα υπάρξει επιστροφή της εταιρίας σε κανονική λειτουργία το ερχόμενο καλοκαίρι, παρά το υψηλό επίπεδο απωλειών προ φόρων, που ανήλθαν σε £205,8 εκατ. για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, σε σύγκριση με £119,3 εκατ. το 2020. Ωστόσο, τα έσοδα αυξήθηκαν στα £429,6 εκατομμύρια από £299,9 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος.

Όπως ανακοινώθηκε, ενώ η χωρητικότητα των καθισμάτων για την περίοδο αυξήθηκε κατά 86% στα 2,68 εκατομμύρια, ο μέσος συντελεστής φορτίου μειώθηκε στο 57,3% από 69%, γεγονός που οφείλεται στους μειωμένους συντελεστές φόρτωσης σε προορισμούς της “πορτοκαλί” ταξιδιωτικής λίστας της βρετανικής κυβέρνησης, με τους πελάτες να λέγεται ότι ανησυχούσαν ότι θα μπορούσαν γρήγορα να αλλάξουν σε “κόκκινους”.

Επίσης, οι κρατήσεις πραγματοποιούνταν πολύ κοντά στην ημερομηνία αναχώρησης, αποτυπώνοντας την εύθραυστη εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Σύμφωνα με την εταιρία, μετά την κατάργηση των “πορτοκαλί” και “πράσινων” ταξιδιωτικών λιστών, από τις 4 Οκτωβρίου, και τη χαλάρωση των απαιτήσεων σχετικά με τα τεστ Covid, οι προκρατήσεις για τον χειμώνα 21/22 εμφανίζονται σημαντικά ισχυρότερες. Οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022 είναι επίσης “ενθαρρυντικές”, με μέσους συντελεστές φόρτωσης να είναι μπροστά από το καλοκαίρι του 2019.

Στη δήλωσή του που συνόδευε τα οικονομικά αποτελέσματα, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Jet2, είπε: “Αν και οι απώλειες στο πρώτο εξάμηνο είναι μεγαλύτερες από πέρυσι, δεδομένου του περιορισμένου αριθμού πράσινων προορισμών και της εύθραυστης εμπιστοσύνης των καταναλωτών, είμαστε ικανοποιημένοι. Η κατάργηση των πορτοκαλί και πράσινων ταξιδιωτικών λιστών ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική, όπως και οι αλλαγές στις απαιτήσεις για τα τεστ για τον κορωνοϊό, για τους επιβάτες που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό αποτυπώθηκε αμέσως στους συντελεστές φορτίου, οι οποίοι παρουσίασαν σημαντική βελτίωση”.

Πηγή:money-tourism.gr