Κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ (ΦΩΤΟ)

Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατέθεσε χθες στην στήλη των πεσόντων στεφάνι σε ένδειξη τιμής στην μνήμη των ηρωικών νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973.
Μεταξύ των ηρωικών νεκρών της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, ως γνωστόν περιλαμβάνεται και ο Ζακυνθινός αγωνιστής Σπύρος Μαρίνος- Γεωργαράς από την Εξωχώρα, ο οποίος μνημονεύεται στον κατάλογο των επίσημα αναγνωρισμένων νεκρών της εξέγερσης.
Στην αντιπροσωπεία του κόμματος με επικεφαλής των αναπληρωτή συντονιστή κ Διονύση Γολέμη συμμετείχαν οι εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι Θ. Καραΐσκος, Δ. Μπάστας, Α. Κασσιμάτης και τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής.

Δήλωσαν στην «ΗΜΕΡΑ»…
Αντώνης Κασσιμάτης

«Το μήνυμα τους για ψωμί, παιδεία και ελευθερία παραμένει ιστορικά επίκαιρο με βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας και τον μεγάλο αγώνα που δίνει εν μέσω της πανδημίας για τη ζωή. Θα θέλαμε μαζί με όλους τους ηρωικούς νεκρούς να κάνουμε μια ιδιαίτερη αναφορά και στον Ζακυνθινό νεκρό αγωνιστή του Πολυτεχνείου, τον Σπύρο Μαρίνο Γεωργαρά, ο οποίος σκοτώθηκε την Παρασκευή 16 Νοέμβρη, έξω από το Πολυτεχνείο και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των επίσημα αναγνωρισμένων νεκρών. Πρέπει να αποδώσουμε και σαν Ζακυνθινοί σε όλους τους ηρωικούς νεκρούς, αλλά και στον Ζακυνθινό νεκρό, μια ιδιαίτερη τιμή. Θέλω να υπενθυμίσω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση του Νοέμβρη του 2018 έχει αποφασίσει να τιμήσει τον Σπύρο Μαρίνο Γεωργαρά με ονοματοδοσία κάποιας πλατείας ή κάποιας οδού στην πόλη. Ως δημοτική παράταξη που θέσαμε το ζήτημα, θα το επαναφέρουμε πάλι για να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν στην πόλη μας οδοί που συνδέονται με ονόματα δωσίλογων, όπως η οδός Αν. Ταβουλάρη και ήρωες όπως ο Σπύρος Μαρίνος Γεωργαράς να μην τιμούνται από τον Δήμο μας».

Δημήτρης Κυριακόπουλος
«Οι αξίες και τα ιδανικά της νεολαίας μας στο Πολυτεχνείο το 1973 για ειρήνη, για δίκαιη ζωή, δίκαιη κοινωνία, για τη δημοκρατία και τα αιτήματα για ψωμί, παιδεία, ελευθερία θα είναι χαραγμένα για πάντα με ανεξίτηλο κόκκινο χρώμα στην ιστορία της πατρίδας μας. Το Πολυτεχνείο ζει και θα ζει για πάντα στις καρδιές όλων μας».

Διονύσιος Γολέμης
«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι βαθιά χαραγμένη στη μνήμη της ελληνικής κοινωνίας. Τα μηνύματα για δημοκρατία και λαϊκή συνοχή είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Το Πολυτεχνείο θα μείνει έντονα χαραγμένο στις καρδιές μας».

Κωνσταντίνος Πέττας
«Τα μηνύματα για ψωμί, παιδεία, ελευθερία είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρα. Η μάχη απέναντι στον φασισμό είναι καθημερινή και δεν πρέπει να ξεχνάμε τον φόρο αίματος που δόθηκε για να είμαστε ελεύθεροι. Πρέπει να συνεχίσουμε να καταβάλουμε την προσπάθεια μας για να την κατακτήσουμε την ελευθερία σε όλους τους τομείς, στην παιδεία, στην υγεία και σε όλες τις δημόσιες εκφάνσεις του βίου μας».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο