Ανδρουλάκης σε Ζακυνθινούς ψηφοφόρους: «Για να επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας»

•Συγκέντρωση με κεντρικό ομιλητή τον Στ. Ξεκαλάκη
«Μπορούμε να φέρουμε στις εκλογές ένα καλό, διψήφιο ποσοστό»

Η μάχη για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής συνεχίζεται με τους υποψήφιους να συνεχίζουν τις εκδηλώσεις, τις ομιλίες και τις περιοδείες σε όλη τη χώρα, ώστε να συσπειρώσουν το εκλογικό σώμα και να προσεταιριστούν ισχυρούς, τοπικούς κομματικούς παράγοντες και ψηφοφόρους.
Σε αυτό το πλαίσιο, το προηγούμενο, Σάββατο 13 Νοεμβρίου, ο πρώην Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης, μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Pallatino, σε συνάντηση υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη. Στην εκδήλωση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τάσου Λευτάκη.

Ο κ. Ανδρουλάκης, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μίλησε τους Ζακυνθινούς υποστηρικτές του. Μεταξύ άλλων είπε: «Όσον αφορά την προσπάθεια που κάνουμε, είμαι πολύ αισιόδοξος, γιατί βλέπω ότι υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα στην κοινωνία. Δυστυχώς, με την τραγική φυγή της Φώφης, πολύ πρόωρα, τα πράγματα συστηματικά δυσκόλεψαν για μας. Είναι πολύ δύσκολο υπό αυτές τις συνθήκες να κάνεις τέτοιο αγώνα. Πρέπει από την άλλη, να δώσουμε και εμείς κεντρικά και εσείς περιφερειακά έναν αγώνα με χαμηλούς τόνους, με ήπιο τρόπο. Εγώ δεν θέλω συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Δεν μας ενδιαφέρει μόνο η νίκη, αλλά και η προοπτική και η προοπτική περνάει μέσα από την ενότητα. Δεν πρέπει στις μικρές τοπικές κοινωνίες να «ματώσουμε». Να κάνουμε τον αγώνα μας με ήπιο τρόπο, πολιτικά, έχοντας βασική προτεραιότητα τη συζήτηση για το τι μπορεί να πετύχει ο κάθε υποψήφιος. Έχοντας την παράταξη ενωμένη με ένα προοδευτικό πρόσωπο, με πρόσωπα υψηλής αξιοπιστίας όλων των γενεών μπορούμε να φέρουμε στις εκλογές ένα καλό διψήφιο ποσοστό. Επειδή πλησιάζουν οι εκλογές, μπορεί και οι δημοσκόποι να αποκρύπτουν ψήγματα της πραγματικότητας. Σε οποιοδήποτε σενάριο, περνάω στον δεύτερο γύρο και εκεί τα πράγματα είναι εύκολα, διότι απ’ ότι φαίνεται πάλι κερδίζουμε. Για να επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας, να έχουμε μεγάλη συμμετοχή. Εγώ δεν επενδύω στον «Αντι-ΣΥΡΙΖΑ» και στην «Αντι-Νέα Δημοκρατία», πιστεύω στο τι είμαστε εμείς. Αν είμαστε ισχυροί και πολιτικά αυτόνομοι, δεν έχουμε κανένα λόγο να συζητάμε για «αντί». Με σοβαρό αυτοπροσδιορισμό, ο κόσμος θα επιλέξει εμένα και θα έχουμε ένα κόμμα που επιτέλους θα γυρίσει σελίδα και αν χειριστούμε σωστά τα πράγματα εγώ πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης κάνει πολλά λάθη και έχει πολλά προβλήματα μπροστά του και ο Τσίπρας δεν είναι μια σοβαρή εναλλακτική… Πιστεύω ότι έχουμε καλές πιθανότητες να πάμε σε ένα διψήφιο ποσοστό και να κάνουμε μια νέα αρχή που θα δώσει τη δύναμη στο ΠΑΣΟΚ να μεγαλώσει και να πρωταγωνιστήσει».

Από την πλευρά του, ο κ. Ξεκαλάκης, δήλωσε στην ΗΜΕΡΑ: «Η Ευρωπαϊκή Σοσιαλοδημοκρατία επιστρέφει στο προσκήνιο για να αφουγκραστεί τα προβλήματα των ευρωπαίων πολιτών και να ενσαρκώσει τις ελπίδες τους. Ήρθε πλέον η ώρα και στην Ελλάδα να πάρουμε τη σκυτάλη και από άλλα ευρωπαϊκά κράτη που πλέον έχουν κυρίαρχο ρόλο τα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει το πολιτικό μας πρόσταγμα να αφορά στους πολίτες και άρα, ο προγραμματικός λόγος να διαμορφώνεται από στελέχη, τα οποία έχουν τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αγωνίες με τον κάθε Έλληνα πολίτη. Αυτό φέρνει η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία στοχεύει στο να γεφυρώσει τις γενιές της αλλαγής που έζησαν μέρες ευημερίας με το ΠΑΣΟΚ με τις νεότερες γενιές της κρίσης. Πιστεύουμε ότι, και με τη βοήθεια των πολιτών της Ζακύνθου, η επόμενη μέρα θα είναι ελπιδοφόρα όχι μόνο για το κίνημα μας, αλλά και για τον τόπο. Οι επισκέψεις που κάνουμε σε όλη την Ελλάδα δείχνουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι στον δεύτερο γύρο και θεωρούμε ότι με τη βοήθεια όλων των εθελοντών και των συντρόφων θα μπορέσει να επικρατήσει τελικά».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο