Μετά τα εμβόλια, νέος εχθρός η απογραφή | Γράφει ο Διονύσης Ιθακήσιος

kalymnos-news.gr

Δεν έχει τέλος η «αντίσταση» ορισμένων συμπολιτών μας. Εφευρίσκουν εχθρούς του Έθνους, της Θρησκείας, των παιδιών τους, της κοινωνίας, με κάθε ευκαιρία. Στήνουν αγώνες, οργανώνουν διαδηλώσεις, «ορκίζονται» αντίσταση μέχρι τέλους, το χειρότερο δεν κάνουν διάλογο, δεν ακούνε καμία λογική άποψη, λες και έχει κολλήσει το μυαλό τους.

Φρέσκος εχθρός η απογραφή του πληθυσμού. Νέα τσιπάκια στο προσκήνιο, νέα φακελώματα, νέες λίστες. Ειλικρινά, σηκώνει κάθε λογικός άνθρωπος τα χέρια ψηλά. Πρώτον: Η απογραφή δε γίνεται για πρώτη φορά, επαναλαμβάνεται κάθε δέκα χρόνια και έχει τεράστια αξία για τον προγραμματισμό της οικονομίας της ζωής και το μέλλον της χώρας μας, ειδικά στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεύτερον: Η τεχνολογία τρέχει συνεχώς και επομένως και οι μέθοδοι απογραφής εξελίσσονται. Αλλιώς γινόταν πριν δέκα χρόνια αλλιώς τώρα. Ρωτάω όλοι αυτοί που αντιδρούν, δεν έχουν κινητά τηλέφωνα; Δεν στέλνουν email; Επικοινωνούν με τα «περιστέρια», όπως εδώ και διακόσια χρόνια; Γράφουν γράμματα με το «λεμόνι» που ο παραλήπτης τα ζεσταίνει για να τα διαβάσει, ώστε να μην διαρρεύσει το περιεχόμενό τους; Σε ποια εποχή ζουν; Έχουν δει εκείνη την άφησα με τους πολέμιους του ηλεκτρισμού στις ΗΠΑ; Αν είχε περάσει η άποψη τους, τώρα πως θα ήταν η ζωή μας; Δυστυχώς σε απόσταση ενός αιώνα τους μοιάζουν και τους αντιγράφουν, αλίμονο αν τους ξεπεράσουν, γιατί οι τεχνολογικές προκλήσεις και αλλαγές είναι καταιγιστικές.

Ελπίζω να πρυτανεύσει η κοινή λογική και με όλες τις επιφυλάξεις και τις ανθρώπινες αμφιβολίες να προχωρήσουμε σαν κοινωνία μπροστά με πρόοδο και ηρεμία. Επίσης η διαφορετική άποψη δεν πρέπει να προσωποποιείται και να διαπομπεύεται κάθε άνθρωπος που ανήκει έχει άλλη γνώμη. Οι «νύχτες των κρυστάλλων» που κάποιοι οργανώνουν και δυστυχώς κάποιοι άλλοι μη συμμετέχοντες τις χαίρονται, θα γυρίσουν μπούμερανγκ για όλους. Δεν ξέρω πόσο και πόσοι προβληματίζονται με αυτά που συμβαίνουν. Δεν ξέρω αν η Κυβέρνηση έχει χάσει το παιχνίδι πλέον, με αυτούς που αντιδρούν σε πολλά ίσως σε όλα. Ξέρω όμως ότι αν δεν υπάρξει λογική και ήρεμη αντίδραση, θα μας βγει σε καλό όλο αυτό και σύντομα. Δεν περίμενα ποτέ ότι μια σύγχρονη κοινωνία όπως η ελληνική, ανοιχτή σε ρεύματα και προκλήσεις – όπως ήθελα να πιστεύω και δυστυχώς διαψεύδομαι – θα είχε και τέτοια ποσοστά ανθρώπων, με ιδέες παρελθόντων εποχών.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο