Στο Λονδίνο για την «WORLD TRAVEL MARKET» η Περιφερειάρχης – Αύξηση τουλάχιστον 30%

•Στόχος η αύξηση των εμβολιασμών στα νησιά
•Σημαντικές επαφές με φορείς του τουρισμού

Δυναμικό «παρών» δίνει στην πολύ σημαντική έκθεση «World Travel Market» του Λονδίνου που ξεκίνησε χθες και θα κρατήσει μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, η Περιφέρεια Ι.Ν., η οποία εκπροσωπείται από την Περιφερειάρχη, Ρόδη Κράτσα -Τσαγκαροπούλου. Η κ. Κράτσα μίλησε στην «ΗΜΕΡΑ» για την προσπάθεια που γίνεται, προκειμένου η επόμενη τουριστική χρονιά να είναι ακόμα καλύτερη για το Ιόνιο και για τη Ζάκυνθο. «Περιμένουμε μια καλή χρονιά τουριστική χρονιά και πρέπει να δούμε ποιες είναι οι προϋποθέσεις. Ποιες πτήσεις θα διατηρήσουν οι εταιρίες στα νησιά μας και τι πρωτόκολλα θα ισχύσουν. Η Ελλάδα έχει το μειονέκτημα του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμένων και πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας, ώστε να αυξηθούν. Σε κάθε περίπτωση έχουμε μια εμπειρία επιτυχίας στην διαχείριση αυτής της κρίσης του κορωνοϊού και έτσι θα συνεχίσουμε. Είναι πολύ θετικά τα μηνύματα αλλά όλοι κρατάμε μια επιφύλαξη για την εξέλιξη της πανδημίας. Κάποια είναι θέματα που έχουν να κάνουν με τη διεθνή αγορά και κάποια με τη χώρας μας και την κάθε Περιφέρεια»

Η Περιφερειάρχης Ι.Ν. υπογράμμισε ότι το θέμα των εμβολιασμών απασχολεί ιδιαίτερα και τόνισε ότι γίνονται συγκεκριμένες ενέργειες, προκειμένου να δοθούν τα σωστά μηνύματα και προς το εξωτερικό (όσον αφορά την ασφάλεια της χώρας μας ως προορισμός), αλλά και στους συμπολίτες μας για να εμβολιαστούν. «Συνεχίζουμε την καμπάνια για τον εμβολιασμό. Έχουμε δείξει, ακόμα και τότε που δεν υπήρχαν εμβόλια, ότι μπορούμε να κρατήσουμε το περιβάλλον ασφάλειας. Εξαρχής κρατήσαμε καλό επίπεδο».

30% αύξηση από την αγγλική αγορά
Για την αγγλική αγορά, οι προβλέψεις είναι αισιόδοξες για την επόμενη χρονιά και για το Ιόνιο και για το νησί μας πιο συγκεκριμένα με την κ. Κράτσα να σημειώνει από το Λονδίνο: «Τα μηνύματα είναι θετικά. Οι προβλέψεις λένε ότι όχι μόνο θα επιστρέψει, αλλά θα αυξηθεί τουλάχιστον κατά 30% . Αυτήν την καλή προοπτική πρέπει να τη διατηρήσουμε, μη χάνοντας από αλλού, δηλαδή από το ποσοστό εμβολιασμών ή από άλλα περιστατικά».

Οι σημαντικές επαφές με φορείς του τουρισμού και το περίπτερο
Ιδιαίτερης σημασίας είναι οι επαφές που γίνονται με φορείς του τουρισμού στο Λονδίνο.
«Ήδη κάναμε επαφές πριν ξεκινήσει η Έκθεση. Εισπράττουμε πολλά θετικά μηνύματα. Είχαμε ραντεβού στην Έκθεση που μας έκλεισε για την Περιφέρεια μας η Διευθύντρια του ΕΟΤ στο Λονδίνο κ. Ελένη Σκαρβέλη, με ενδιαφερόμενους ειδικά για την Περιφέρεια μας ή άλλους που εμείς επιδιώξαμε να μιλήσουμε μαζί τους, γιατί έχουν σχέση με τα Ιόνια Νησιά. Υπάρχει περίπτερο της Περιφέρειας μέσα στον ΕΟΤ. Δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο θεωρητικά για τα Ιόνια Νησιά και να παραπέμπουμε στις τουριστικές ιστοσελίδες. Είμαστε εδώ με τα φυλλάδια μας, με ανθρώπους που μιλούν καλά τη γλώσσα και μπορούν να απαντούν σε ερωτήσει. Ο επισκέπτης στην έκθεση μπορεί να έχει εικόνα από τα νησιά μας. Επιδιώξαμε και πήραμε από τον ΕΟΤ έναν επαρκή χώρο όπου μπορούνε διακριτά να παρουσιάζονται και να προβάλλονται όλες οι ενότητες»», σημείωσε η κ. Κράτσα

photo: news.gtp.gr

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο