Βρετανία – Υψηλή η ζήτηση για ταξίδια στο εξωτερικό

Ο τελευταίος Ταξιδιωτικός Δείκτης της πλατφόρμας κρατήσεων ξενοδοχείων hoo, διαπίστωσε ότι ο αριθμός των παραθεριστών στη Βρετανία που σκοπεύουν να κλείσουν διακοπές στο εξωτερικό είναι στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους, ενώ οι κρατήσεις δωματίων σε ξενοδοχεία έχουν επίσης αυξηθεί πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

Ο δείκτης hoo δείχνει ότι το 25% των Βρετανών σκοπεύει να φύγει για διακοπές στο εξωτερικό μέσα στους επόμενους έξι έως 12 μήνες, από το χαμηλό 10% τον Ιούλιο. Το ποσοστό αυτό είναι στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη κατάρτισης του δείκτη αυτού από την hoo, στην αρχή του το έτος.

Το 20% παραμένει αναποφάσιστο, ενώ μόλις το 55% από τους Βρετανούς, δεν σκοπεύει να κάνει κράτηση για διακοπές σύντομα, από 90% τον Ιούλιο.

Η άρση των περιορισμών καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένους παραθεριστές (46%) ήταν η μεγαλύτερη αλλαγή σε αυτήν την τόνωση της ταξιδιωτικής πρόθεσης, αν και πιο πρόσφατες αλλαγές όπως η κατάργηση των τεστ κατά την επιστροφή από «πράσινους» προορισμούς (17%) και η απλοποίηση του συστήματος φωτεινών σηματοδοτών σε μια ενιαία «Κόκκινη» λίστα (16%) συνέβαλε επίσης στην τόνωση των κρατήσεων.

Η αφαίρεση επίσης του τεστ πριν από τις διακοπές σε ορισμένες χώρες (11%) και η αλλαγή από μια δοκιμή PCR 2ης ημέρας σε ένα τεστ αντιγόνου για τους εμβολιασμένους (10%) είχε μικρότερο αντίκτυπο. Με την αυξανόμενη σταθερότητα σε ολόκληρο τον κλάδο, η ανάλυση του hoo δείχνει επίσης ότι οι παραθεριστές ενεργούν ήδη με την πρόθεση να ταξιδέψουν καθώς ο όγκος των κρατήσεων ξενοδοχείων είναι πλέον 70% υψηλότερος από ό,τι πριν από την πανδημία.

Και δεν είναι μόνο οι κρατήσεις στο εξωτερικό που ξεπερνούν τα επίπεδα πριν από την πανδημία, και στο Ηνωμένο Βασίλειο σημειώθηκε επίσης αύξηση 84% στις κρατήσεις ξενοδοχείων σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Πηγή: money-tourism