Η «ΥΑΚΙΝΘΗ» στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του παραδοσιακού μουσικοχορευτικού συγκροτήματος «ΥΑΚΙΝΘΗ» Ζακύνθου, το περασμένο Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος» στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς.
Έλαβε μέρος στη μουσικοχορευτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Λύκειο των Ελληνίδων Αργοστολίου με θέμα: «Χαίρε, ω, χαίρε Ελευθερία», που έγινε για να εορταστεί η επέτειος των διακοσίων χρόνων από την ελληνική επανάσταση (1821-2021).
Συμμετείχαν, επίσης, το Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας και το Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης.
Την εκτέλεση του προγράμματος και των τεσσάρων χορευτικών συνόδευσε 7μελές μουσικό σχήμα υπό τον Ιωάννη Παυλόπουλο. Η «ΥΑΚΙΝΘΗ» παρουσίασε ένα υπέροχο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με λαϊκούς χορούς της ζακυνθινής υπαίθρου και καταχειροκροτήθηκε από το πολυπληθές κοινό.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο χοροδιδάσκαλος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Σωματείου «ΥΑΚΙΝΘΗ» Ζακύνθου Νικόλαος Αρβανιτάκης, αφού ευχαρίστησε την πρόεδρο και το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Αργοστολίου για την ευγενική τους πρόσκληση και για την άψογη φιλοξενία τους, αναφέρθηκε εκτενώς στη μεγάλη προσφορά της Ζακύνθου τόσο κατά τα προεπαναστατικά χρόνια, όσο και κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821.
Στην εκδήλωση παρέστησαν σύσσωμες οι θρησκευτικές και πολιτικές αρχές του νομού και πλήθος κόσμου. Τηρήθηκαν δε αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούσαν την ασφάλεια των παρευρισκομένων για τον covid19.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο