Η Ελλάδα Νο2 προορισμός των Βρετανών το 2022 – Σχολιάζουν Βένια Ξένου και Γιάννης Φιλιπποπολίτης

Βένια Ξένου: «Βλέπουμε ότι ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει, γιατί έχει πιεστεί τα τελευταία χρόνια»
Γιάννης Φιλιπποπολίτης: «Θα θέλουν να κάνουν διακοπές χωρίς περιορισμούς και δεν νομίζω ότι μπορεί να σταματήσει αυτό»

Παρά τα προβλήματα που έφερε η πανδημία, η φετινή σεζόν κλείνει πολύ καλύτερα από ότι περίμεναν οι επιχειρηματίες του νησιού μας και αφήνει μία αισιοδοξία και για την επόμενη σεζόν. Βέβαια, οι αφίξεις των Βρετανών στη Ζάκυνθο ήταν περιορισμένες. Σύμφωνα, όμως, με τη νέα δημοσκόπηση από την American Express, αυτό φαίνεται να αλλάζει αφού, το 14% των Βρετανών σχεδιάζει ένα ταξίδι στην Ελλάδα τον επόμενο χρόνο με τη χώρα μας να αποτελεί τη νούμερο 2 επιλογή διακοπών για το 2022, μετά την Ισπανία. Μάλιστα, η πατρίδα μας και οι τουριστικές της περιοχές μαζί με τη Ζάκυνθο, ξεπερνάει τη Γαλλία και την Ιταλία που είναι στο 13%.

«Υπάρχει θετική ανταπόκριση. Δεν νομίζω ότι μπορούν οι Βρετανοί να μείνουν και τρίτη χρονιά στη χώρα τους. Θα θέλουν να κάνουν διακοπές χωρίς περιορισμούς και δεν νομίζω ότι μπορεί να σταματήσει αυτό. Θα είναι βέβαια και οι υπόλοιπες αγορές ανοιχτές και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές. Τώρα, θεωρητικά, αν δεν έχουμε μεγάλα προβλήματα ανατιμήσεων με τις αεροπορικές θέσεις, σίγουρα θα πάνε όλα καλά και απ’ ότι φαίνεται θα είναι μια καλή χρονιά», τόνισε ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Φιλιπποπολίτης και πρόσθεσε: «Μην ξεχνάμε ότι είναι πολύ εύκολο να ακυρώσει κάποιος την κράτηση όσο διαρκεί η πανδημία. Άρα ναι μεν βλέπουμε μια καλή τάση στις προκρατήσεις, αλλά από την άλλη, δεν μας δίνει σιγουριά ότι αυτές οι κρατήσεις θα μετουσιωθούν σε αφίξεις. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα έχουμε θέματα υγειονομικά ή άλλα… Τώρα δεν μπορούμε να προβλέψουμε τίποτα! Από τη μια μέρα στην άλλη και έχουμε τεράστιες αλλαγές στη ζωή μας».

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι Βρετανοί φαίνεται να επιθυμούν ένα ταξίδι στο εξωτερικό επειδή τους έχει λείψει. Το ένα πέμπτο (21%) θέλει να γιορτάσει κάποιες περιστάσεις, που δεν μπόρεσε εξαιτίας της πανδημίας και το 16% θέλει να επωφεληθεί από προσφορές αεροπορικών εταιριών και καταλυμάτων. Μάλιστα, το 55% των Βρετανών που καθυστερούν να κάνουν κράτηση, περιμένει να δει πως εξελίσσεται η πανδημία και το 33% αν θα χαλαρώσουν και άλλο οι περιορισμοί.

«Οι προκρατήσεις είναι σε υψηλό επίπεδο. Αυτό μπορεί να μην αφορά μόνο τις καινούργιες προκρατήσεις, αλλά και εκείνες του τελευταίου έτους, οι οποίες μεταφέρθηκαν για την επόμενη χρονιά, λόγω της αβεβαιότητας που υπήρχε φέτος. Γενικά, οι Άγγλοι είναι ένας λαός που θέλει να ταξιδεύει. Ήταν πιεσμένοι τα δυο τελευταία χρόνια, οπότε σίγουρα, τώρα, θα θέλουν να ταξιδέψουν», τόνισε η Γραμματέας του Συλλόγου Ξενοδόχων της Δ.Ε. Αρκαδίων, Βένια Ξένου και συμπλήρωσε: «Ο άγνωστος Χ θα είναι οι αγορές… Πέρσι, η αγορά της Τουρκίας ήταν κλειστή και της Ισπανίας ανοιγόκλεινε, οπότε δεχθήκαμε αρκετούς πελάτες των ανταγωνιστικών μας αγορών και πανελλαδικά. Του χρόνου είναι ένα ερώτημα αν θα διατηρήσουμε αυτή τη σχέση. Φαίνεται να είμαστε σε θέση ισχύος και δείχνουμε ότι μπορούμε να διατηρήσουμε την πολύ καλή εικόνα. Φέτος και οι ασιατικές χώρες ήταν κλειστές, οπότε πήραμε κόσμο και από εκεί και όχι μόνο από τις μεσογειακές χώρες». Η κ. Ξένου σημείωσε επίσης, ότι πλέον μάθαμε να ζούμε με την πανδημία και επομένως, οι συνθήκες που επικρατούν δεν αποθαρρύνουν τους επισκέπτες… «Μάθαμε να ζούμε με τον ιό. Θα διατηρηθούν πρωτόκολλα, αλλά νομίζω ότι πια δεν θα είναι δικαιολογία για να μην ταξιδέψει ο κόσμος. Εκτός απροόπτου, βέβαια… Βλέπουμε πάντως ότι ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει, γιατί έχει πιεστεί τα τελευταία χρόνια».
Ο κ. Φιλιπποπολίτης αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική έκθεση «World Travel Market» που θα γίνει στο Λονδίνο και σημείωσε ότι και εκεί θα βγουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την επόμενη τουριστική περίοδο. «Η World Travel Market πέρσι είχε ακυρωθεί και έγινε ψηφιακά. Η συμμετοχή δεν θα είναι πολύ μεγάλη, αλλά ούτε και πολύ μικρή. Σίγουρα θα είναι αρκετοί άνθρωποι του χώρου που θα αλλάξουμε απόψεις και θα βγάλουμε συμπεράσματα για το πως θα πάει η χρονιά». Ο κ. Φιλιπποπολίτης πάντως δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προβληματικές υποδομές του νησιού μας… «Υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να διορθωθούν. Δεν μπορούν να διαιωνίζονται τα προβλήματα και η Ζάκυνθος να παραμένει στάσιμη. Προχωράμε ελάχιστα και με αργούς ρυθμούς».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο